Αθλητισμός

«Όχι» της Liga Portugal στην επιστροφή φιλάθλων

«Όχι» της Liga Portugal στην επιστροφή φιλάθλων
«Όχι» της Liga Portugal στην επιστροφή φιλάθλων: Τα πορτογαλικά γήπεδα δεν θα ανοίξουν ακόμα για τους φιλάθλους.
«Όχι» της Liga Portugal στην επιστροφή φιλάθλων: Τα πορτογαλικά γήπεδα δεν θα ανοίξουν ακόμα για τους φιλάθλους.

Η Πορτογαλική Λίγκα απέρριψε την προοπτική της επιστροφής των φιλάθλων κατά την 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί 18-19/5. Σχετικά με τη χώρα μας ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα θα ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Σε ανακοίνωση της, η Liga Portugal στάθηκε στο χρονοδιάγραμμα και την αβεβαιότητα σχετικά με τις απαιτήσεις των υγειονομικών Αρχών της χώρας, όπως και σε ερωτήματα σχετικά με τη δικαιοσύνη, δεδομένου ότι μόνο οι γηπεδούχοι θα είχαν δικαίωμα παρουσίας φιλάθλων.

«Στη σημερινή συνεδρίαση, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή δοκιμαστικών εκδηλώσεων και επομένως δεν επιτρέπουν την επιστροφή των φιλάθλων», ανέφερε ανακοίνωση της Liga Portugal, η οποία συνέχιζε:

«Δεδομένης της αβεβαιότητας που απομένει σχετικά με τους όρους που θα θέσουν σε εφαρμογή οι υγειονομικές Αρχές, θα ήταν αδύνατο να ετοιμαστεί ένα σχέδιο εφαρμογής μόλις μία ημέρα πριν από την έναρξη των αγώνων. Αυτός ο σημαντικός λόγος επιδεινώνεται επίσης από το γεγονός ότι η προτελευταία αγωνιστική δεν είχε θεατές. Τώρα, δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι, επιτρέποντας σε μία μόνο ομάδα να έχει φιλάθλους θα ήταν μια σοβαρή παραμόρφωση της αθλητικής ακεραιότητας και της δικαιοσύνης μεταξύ των πλευρών».

Ωστόσο, η ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει συνομιλίες με τις αρμόδιες Αρχές για να διασφαλίσει ότι οι φίλαθλοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα γήπεδα στην έναρξη της σεζόν 2021-22.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments