Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Από σήμερα η αύξηση των κρουσμάτων

Σαρηγιάννης: Από σήμερα η αύξηση των κρουσμάτων
Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής μίλησε σε συνέντευξη του για την επιδημιολογική πορεία και για την αύξηση του ιικού φορτίου.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε ότι από σήμερα αναμένεται αύξηση στα κρούσματα. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε προβλέψει την πτώση των κρουσμάτων κάτω από τα 1000 στο τέλος Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, εκτίμησε ότι απορροφήθηκε πλήρως η αύξηση του ιικού φορτίου που παρατηρήθηκε μετά το Πάσχα.

Σαρηγιάννης: “Από χθες και ουσιαστικά από σήμερα περιμένουμε να δούμε μια αυξητική τάση”

«Από χθες και ουσιαστικά από σήμερα περιμένουμε να δούμε μια αυξητική τάση», σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν αποκλείεται να δούμε 2.500 κρούσματα ημερησίως.

«Με δεδομένο τον ρυθμό εμβολιασμού θα μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση στις αρχές Ιουνίου», εξέφρασε σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος να ξεφύγουμε, για αυτό θα πρέπει να προσέξουμε.

Σαρηγιάννης: «Μόλις κλείσαμε τα σχολεία επιπεδώθηκε η καμπύλη»

Σε ότι αφορά την επιδημιολογική καμπύλη «Αν η χώρα έθετε ως στόχο τη μείωση της διασποράς αρχικά και με τη βελτίωση του καιρού να επιχειρούσαμε στη συνέχεια τα ανοίγματα μετά τις 15 Μαΐου, τότε η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική», όπως σημειώνει. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε σε ένα παρατεταμένο τρίτο κύμα της πανδημίας, με υψηλό ιικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στα νοσοκομεία, κατάσταση που δεν επιδέχεται επιπλέον πίεση.

“Τον Νοέμβριο που προσπαθούσαμε να σταματήσουμε το κύμα και κλείναμε τα πάντα εκτός από τα σχολεία δεν κάναμε τίποτα. Μόλις κλείσαμε τα σχολεία επιπεδώθηκε η καμπύλη. Και τώρα λοιπόν για να ανοίξουμε στις 10 Μαϊου τα σχολεία, δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε με όσο το δυνατόν χαμηλότερη διασπορά στην κοινότητα; Ώστε αυτός ο πολλαπλασιαστής των σχολείων να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος; Προφανώς θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει”, λέει ο Καθηγητής κ. Σαρηγιάννης.

Σαρηγιάννης: Μέσα στον Ιούνιο το τείχος ανοσίας

Εκτίμησε ακόμα ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, εάν δεν γίνει κάτι που δεν έχουμε προβλέψει όπως μια τουριστική συρροή. «Από 21-22 Ιουνίου θα δούμε κάτω από 1.000 κρούσματα την ημέρα και αυτό θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο καλοκαίρι», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments