Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Πότε θα δούμε κάτω από 1000 κρούσματα

Σαρηγιάννης: Πότε θα δούμε κάτω από 1000 κρούσματα
Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα και την αποκλιμάκωση που εμφανίζεται τελευταία.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε σχετικά με την επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζει η χώρα. Ο ίδιος είχε αναφέρει πως οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα θα έφερναν περαιτέρω διασπορά. Ακόμη, έχει χαρακτηρίσει ως θετικό το μέτρο των self test.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ανέφερε ότι «Σε αποκλιμάκωση είμαστε από τις 7 Απριλίου, αλλά είναι πολύ αργή λόγω των μεταλλάξεων». Κρούσματα σήμερα 19/4

Σαρηγιάννης:  Σχετικά με το lockdown

Σύμφωνα με τον ίδιο το lockdown λειτούργησε αλλά όχι όσο θα θέλαμε και είναι καλό ότι πάμε σε ανοίγματα γιατί έχουμε άλλα όπλα στη διάθεση μας. Όπως εξήγησε μιλώντας στον «Θέμα 1-4,6» στην αποκλιμάκωση βοήθησαν κυρίως τα self test και όχι τα εμβόλια, επισημαίνοντας ότι στο τέλος του μήνα θα δούμε μια ταχύτερη αποκλιμάκωση λόγω των εμβολίων.

Αυτό που έγινε στις εκκλησίες το Πάσχα ήταν στα όρια που περιμέναμε, πρόσθεσε ο κ. Σαρηγιάννης. Εξέφρασε ωστόσο την ανησυχία του για το πώς θα λειτουργήσουμε με το άνοιγμα της εστίασης, τονίζοντας ότι το ζητούμενο είναι να δείξουμε μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση και σύνεση.

Σαρηγιάννης:  Μέσα στον Ιούνιο το τείχος ανοσίας

Εκτίμησε ακόμα ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας, εάν δεν γίνει κάτι που δεν έχουμε προβλέψει όπως μια τουριστική συρροή. «Από 21-22 Ιουνίου θα δούμε κάτω από 1.000 κρούσματα την ημέρα και αυτό θα μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο καλοκαίρι», κατέληξε.

Σαρηγιάννης: «Μόλις κλείσαμε τα σχολεία επιπεδώθηκε η καμπύλη»

Σε ότι αφορά την επιδημιολογική καμπύλη «Αν η χώρα έθετε ως στόχο τη μείωση της διασποράς αρχικά και με τη βελτίωση του καιρού να επιχειρούσαμε στη συνέχεια τα ανοίγματα μετά τις 15 Μαΐου, τότε η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική», όπως σημειώνει. Κι αυτό γιατί βρισκόμαστε σε ένα παρατεταμένο τρίτο κύμα της πανδημίας, με υψηλό ιικό φορτίο και μεγάλη επιβάρυνση στα νοσοκομεία, κατάσταση που δεν επιδέχεται επιπλέον πίεση.

“Τον Νοέμβριο που προσπαθούσαμε να σταματήσουμε το κύμα και κλείναμε τα πάντα εκτός από τα σχολεία δεν κάναμε τίποτα. Μόλις κλείσαμε τα σχολεία επιπεδώθηκε η καμπύλη. Και τώρα λοιπόν για να ανοίξουμε στις 10 Μαϊου τα σχολεία, δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει να ανοίξουμε με όσο το δυνατόν χαμηλότερη διασπορά στην κοινότητα; Ώστε αυτός ο πολλαπλασιαστής των σχολείων να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος; Προφανώς θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει”, λέει ο Καθηγητής κ. Σαρηγιάννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments