Ελλάδα

ΕΜΑΚ: Αντιδράσεις στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

ΕΜΑΚ: Αντιδράσεις στον υποχρεωτικό εμβολιασμό
ΕΜΑΚ: Mε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ ανοίγει η κουβέντα και για την αστυνομία αλλά και τον στρατό, με τους αστυνομικούς να λένε «ναι» στα εμβόλια, αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην ΕΜΑΚ η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Η υπηρεσία λέει πως ο εμβολιασμός διασφαλίζει την υγεία των στελεχών από την στιγμή που οι συνθήκες εργασίας και ιδίως η πιθανότητα διεθνών αποστολών το επιβάλλουν.

Οι πυροσβέστες λένε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός δημιουργεί προβλήματα και είναι αντίθετος στην απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Mε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στην ΕΜΑΚ ανοίγει η κουβέντα και για την αστυνομία αλλά και τον στρατό, με τους αστυνομικούς να λένε «ναι» στα εμβόλια, αλλά όχι στην υποχρεωτικότητα.

Σταθόπουλος: Επικοινωνιακό λάθος του Αρχηγείου η εντολή εμβολιασμού

Στο LIVE NEWS μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού του προσωπικού της ΕΜΑΚ, σημειώνοντας ότι υπήρχε από την πρώτη στιγμή η παρότρυνση να εμβολιαστούν τα στελέχη της ΕΜΑΚ, προσθέτοντας ότι μέλη του Πυροσβεστικού Σώματος είχαν ενταχθεί στην λίστα κατ’ εξαίρεσης εμβολιασμών για τις αδιάθετες δόσεις.

«Δεν σημαίνει ότι είναι αρνητές του εμβολίου. Όσον αφορά τη διαταγή του Αρχηγείου, προσωπικά εκτιμώ ότι είναι επικοινωνιακό λάθος και δεν έπρεπε να βγει έτσι» σημείωσε ο κ. Σταθόπουλος, προσθέτοντας ότι «ξέρουμε ποιος είναι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και εκείνος ξέρει όλα τα στελέχη της ΕΜΑΚ. Ένα τηλέφωνο να έκανε, θα είχε λυθεί το ζήτημα».

Παράλληλα, τόνισε πως εδώ και πολλά χρόνια τα μέλη της ΕΜΑΚ έκαναν αρκετά εμβόλια για να μπορούν να ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, προκειμένου να παρέχει βοήθεια

ΕΜΑΚ: Από χθες καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Χθες ανακοινώθηκε πως από την Τρίτη 18 Μαΐου θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για όσους υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε το χθες μεσημέρι με το υπ`αριθμόν πρωτοκόλλου «28550 Φ 215.2», έγγραφο που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Δ. Κολoκούρης.

Στο έγγραφο τονίζεται πως, μετά από την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής, στις ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνον όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό.

Με το ίδιο έγγραφο καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πραγματοποιήσουν έως τις 11 Ιουνίου, με την ειδοποίηση πως, σε αντίθετη περίπτωση, θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.

Καλούνται, επιπλέον, οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν έως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο των κόσμο.

Ως εκ τούτου το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορωνοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό των εμβολιασμών στην υπηρεσία της ΕΜΑΚ είναι ιδιαίτερα υψηλό. Όσο για αυτούς που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments