Lifestyle

Eurovision 2021: Απόψε δοκιμάζεται η Ελλάδα

Eurovision 2021: Απόψε δοκιμάζεται η Ελλάδα
Eurovision 2021: Απόψε δοκιμάζεται η Ελλάδα και η Stefania. Όλα τα βλέμματα των μουσικόφιλων της Ευρώπης θα είναι στραμμένα στο Ρότερνταμ.

Όλα τα βλέμματα των μουσικόφιλων της Γηραιάς Ηπείρου θα είναι στραμμένα στην Ahoy Arene του Ρότερνταμ, όπου απόψε διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός τoy 65ου διαγωνισμού της Eurovision, με την Έλενα Τσαγκρινού και την Κύπρο να έχουν ήδη προκριθεί από τον πρώτο ημιτελικό της Τρίτης 18/5. Ανάμεσα στις χώρες που διεκδικούν ένα από τα χρυσά εισιτήρια πρόκρισης στον μεγάλο τελικού του Σαββάτου (22/5) είναι και η Ελλάδα, όπου εκπροσωπείτε από τη Stefania και το «Last Dance». Μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn και με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού.

Η χώρα μας εμφανίζεται τέταρτη κατά σειρά και στον σχολιασμό και του αποψινού Ημιτελικού, καθώς και του Τελικού, θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Τον αποψινό Β΄ Ημιτελικό θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα (o Δημήτρης Μεϊδάνης θα βρίσκεται στο studio του Δεύτερου με εκπλήξεις κατά τη διάρκεια των διαφημιστικών διαλειμμάτων) και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν και στις τρεις φάσεις του Διαγωνισμού στο Ahoy Arena.

Η 18χρονη Stefania (Στεφανία Λυμπερακάκη), είναι η νεότερη εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η Ελλάδα στον Διαγωνισμό, αλλά και η νεότερη τραγουδίστρια που θα λάβει μέρος, φέτος, στην Eurovision.

Στον Β’ Ημιτελικό συμμετέχουν οι χώρες:

Σαν Μαρίνο

Εσθονία

Τσεχία

Ελλάδα

Αυστρία

Πολωνία

Μολδαβία

Ισλανδία

Σερβία

Γεωργία

Αλβανία

Πορτογαλία

Βουλγαρία

Φινλανδία

Λετονία

Ελβετία

Δανία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της Ολλανδίας, ως διοργανώτριας χώρας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία.

Και ο αποψινός Ημιτελικός θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, απευθείας, από την ΕΡΤ1 στις 21:00, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, διαδικτυακά από το ertnews.gr, καθώς και το ERTFLIX. Οι επισκέπτες της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ θα μπορούν να δουν απευθείας τη διοργάνωση από το κινητό ή τον υπολογιστή τους, πατώντας την ένδειξη «LIVE». Στην πλατφόρμα θα βρίσκονται διαθέσιμα, λίγες ώρες μετά τη μετάδοσή τους, όσα έγιναν στο Ahoy Arena του Ρόντερνταμ.

Προβλήματα λίγο πριν από την πρόβα

Λίγο πριν την εμφάνιση της Stefania στον Β’ ημιτελικό της Eurovision 2021, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στην ελληνική αποστολή, κατά την διάρκεια της πρόβας.

Η Eurovision 2021 είναι σε εξέλιξη και η Stefania ετοιμάζεται μαζί με την ελληνική αποστολή για τον Β’ ημιτελικό, ώστε να εξασφαλίσει το εισιτήριο που οδηγεί στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

Παρόλα αυτά, λίγο πρώτη dress rehearsal, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στην πρόβα. Σύμφωνα με την ελληνική αποστολή, το πρόβλημα είναι τεχνικής φύσεως και αφορά ορισμένα γραφικά-εφέ, τα οποία δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε.

Επίσης, το πρόβλημα εντοπίστηκε στην παραμονή καπνού από την προηγούμενη εμφάνιση της Εσθονίας πάνω στη σκηνή που παρενέβησε στη σωστή λειτουργία των εφέ. Αυτό αναμένεται να λυθεί με την απομάκρυνση του καπνού που παραμένει ακόμα και πριν την εμφάνιση της Ελλάδας, και η πρόβα θα επαναληφθεί μόλις τελειώσει η dress rehearsal που βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί ότι όλα λειτουργούν ομαλά.

Έτσι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς δεν υπάρχει θέμα στα εφέ, αλλά είναι ένα τεχνικό θέμα που αναμένεται να λυθεί, και όλα να κυλήσουν ομαλά στην αποψινή jury rehearsal.

Η επίσημη εφαρμογή της Eurovision θα μεταφέρει το χειροκρότημά σας ζωντανά στο Ahoy Arena.

Μια νέα δυνατότητα δίνει το επίσημο app της Eurovision, επιτρέποντας με το πάτημα ενός κουμπιού να στείλετε το χειροκρότημά σας απευθείας στη σκηνή του Ahoy Arena κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης του διαγωνισμού!

Για να στείλετε το πιο δυνατό χειροκρότημα στη Stefania στον Β΄ Ημιτελικό την Πέμπτη 20 Μαΐου, πρέπει να κατεβάσετε την εφαρμογή και την ώρα που η 18χρονη εκπρόσωπός μας θα ερμηνεύει το «Last Dance» να πατάτε επανειλημμένα το κουμπί «Cheer for your artist». Στο ψηφιακό αυτό χειροκρότημα θα γίνεται ειδική αποκωδικοποίηση και επεξεργασία, και ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών και την ένταση που πατούν το κουμπί, θα καθορίζεται και η ένταση του χειροκροτήματος που θα ακούγεται έπειτα από κάθε εμφάνιση, τόσο μέσα στο Ahoy Arena όσο και στους δέκτες.

Σκοπός αυτής της πρωτότυπης λειτουργίας στο επίσημο app της Eurovision είναι να αυξηθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των τηλεθεατών από το σπίτι και των καλλιτεχνών, σε μια χρονιά που θα υπάρχει περιορισμένο κοινό στις κερκίδες.

Κατεβάστε το επίσημο app της Eurovision στο Google Play και στο App Store, δείτε ζωντανά τον Β΄ Ημιτελικό απόψε στις 22:00 και στείλτε στη Stefania το θερμότερο χειροκρότημα την ώρα της εμφάνισής της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments