Ελλάδα

Παυλάκης: Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα κορωνοϊού

Παυλάκης: Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα κορωνοϊού
Παυλάκης: Ο καθηγητής μιλώντας για την πανδημία σε συνέντευξη του έκανε λόγο για την ύπαρξη τέταρτου κύματος, το οποίο θα επηρεάσει την χώρα.

Ο Γιώργος Παυλάκης μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας και για την πορεία των εμβολιασμών. Να θυμίσουμε ότι  ίδιος είχε τονίσει πως η χαλάρωση των μέτρων θα φέρει χιλιάδες νεκρούς, ενώ δεν απέκλεισε ένα τέταρτο κύμα κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ιατρικής και ερευνητής στις Ηνωμένες Πολιτείες, Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξέφρασε την άποψη ότι με τον κορωνοϊό δεν έχουμε τελειώσει, ενώ θα υπάρξει και τέταρτο κύμα πανδημίας στη χώρα μας.

“Κανείς δεν είναι ασφαλής από το τέταρτο κύμα”

«Δυστυχώς θα υπάρξει τέταρτο κύμα. Κανείς δεν είναι ασφαλής, σε κανένα μέρος του κόσμου. Εάν η Ελλάδα αποκοιμηθεί, θα έχει μεγάλο πρόβλημα, θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτική», είπε. Σημείωσε πάντως ότι με κοινωνική ευθύνη όλων μπορεί να αποφευχθεί το τέταρτο κύμα κορωνοϊού.

Παράλληλα, ο κ. Παυλάκης εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει ανοσία αγέλης αυτό το καλοκαίρι με τα εμβόλια που υπάρχουν. «Κατά τη γνώμη μου δεν θα υπάρξει ούτε τον χειμώνα», είπε και πρόσθεσε ότι τα εμβόλια είναι θαυμαστά αλλά δεν είναι θαυματουργά.

“Σε αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου”

Εξάλλου, για τις μεταλλάξεις τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος τα νέα στελέχη του ιού να είναι πιο ισχυρά. «Σε αυτήν την περίπτωση ίσως χρειαστεί και τρίτη δόση εμβολίου«, είπε. Επέμεινε στο ότι χωρίς μέτρα όλα γίνονται δυσκολότερα, ενώ δήλωσε ότι μπορεί να πληρώσουμε τη χαλάρωση των μέτρων.

Τέλος, σε ότι έχει να κάνει με τα αντισώματα, τόνισε ότι όσοι νόσησαν τα διατηρούν και μετά από 8 με 10 μήνες, ενώ αυτοί που δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα, μπορεί να μην αναπτύξουν καλή ανοσία.

Παυλάκης: Πότε θα έρθει το τέλος της πανδημίας

«Είναι πολλά και τα θετικά. Τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίσουμε την επιδημία. Θα έρθουν κι άλλες επιδημίες. Το καλοκαίρι θα είναι υποφερτό. Ίσως τον επόμενο χειμώνα θα έχουμε το τέλος της πανδημίας. Πρέπει όμως να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε και πρώτα τα εμβόλια. Όλος ο κόσμος έγινε ένα τεράστιο εμβολιαστικό εργαστήριο, έχουν γίνει 1 δισ. εμβολιασμοί» σημείωσε. Ο κ. Παυλάκης σχολίασε και το μεγάλο ποσοστό των νέων που εμβολιάστηκαν: «Οι νέοι όταν τους βάζεις στο παιχνίδι, δείχνουν την αξία τους. Πολύ σημαντικό να μπουν στο παιχνίδι». Γιώργος Παυλάκης

Παυλάκης: Τι είπε για το άνοιγμα της εστίασης

Όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης, ο ερευνητής σημείωσε στο Open, ότι ο καλός καιρός είναι σύμμαχος αλλά δεν πρέπει να ανοίξουμε άτσαλα. «Θα τελειώσουμε όταν τα κρούσματα πέσουν σε μονοψήφιο αριθμό. Η κυβέρνηση δεν έβαλε ταμπέλες με όρια, όπως θα έπρεπε. Ο μεγάλος εχθρός είναι ο αέρας των εσωτερικών χώρων. Και έχουμε τεχνικές λύσεις για το πρόβλημα αυτό. Ο καλός καιρός βοηθά πολύ, αλλά αν αγκαλιαζόμαστε στις εκκλησίες ή κάνουμε πανηγύρια, θα το πληρώσουμε. Τα νέα στελέχη θα μας ταλαιπωρήσουν», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments