Οικονομία

ΟΑΕΔ: Ανανεώθηκαν αυτόματα τα δελτία ανεργίας στους δήμους Μεγάρων, Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων

ΟΑΕΔ: Ανανεώθηκαν αυτόματα τα δελτία ανεργίας στους δήμους Μεγάρων, Λουτρακίου-Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων
ΟΑΕΔ: Αυτόματη ανανέωση στις κάρτες ανεργίας των δικαιούχων σε πυρόπληκτες περιοχές προχώρησε ο ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ανανεώθηκαν αυτόματα στους Δήμους Μεγάρων, Λουτρακίου, Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.

Αυτόματη ανανέωση στις κάρτες ανεργίας των δικαιούχων σε πυρόπληκτες περιοχές προχώρησε ο ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, ανανεώθηκαν αυτόματα στους Δήμους Μεγάρων, Λουτρακίου, Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Οργανισμού

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ αποφάσισε την αυτόματη ανανέωση όλων των δελτίων ανεργίας των εγγεγραμμένων ανέργων των Δήμων Μεγαρέων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων που έληξαν ή λήγουν στο χρονικό διάστημα από 19 έως και 31 Μαΐου. Με αυτό τον τρόπο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

Επιπλέον, δεν θα υπάρξει επίπτωση στην καταβολή των επιδομάτων για τους επιδοτούμενους ανέργους των παραπάνω δήμων που πρέπει να δηλώσουν την παρουσία τους κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν προβούν στη απαραίτητη δήλωση.

Ο ΟΑΕΔ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

3.159 αιτήσεις για το πρόγραμμα με τη Cisco

Υποβλήθηκαν συνολικά 3.159 ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής για το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ στην κυβερνοασφάλεια, σε συνεργασία με τη CISCO, υπερκαλύπτοντας τις 3.000 θέσεις που διατέθηκαν. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο ΟΑΕΔ και η Cisco αποφάσισαν από κοινού την αύξηση των 1.000 αρχικά προσφερόμενων θέσεων στις 3.000, μετά την υπερκάλυψή τους μέσα σε 48 ώρες.

Το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων με αντικείμενο την κυβερνοασφάλεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Cisco για την αντιμετώπιση του ψηφιακού χάσματος, την επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων και την ενίσχυση της ψηφιακής οικονομίας.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν στον τομέα της πληροφορικής με εξειδίκευση στην κυβερνοασφάλεια. Προσφέρεται στα ελληνικά και παρέχεται δωρεάν από τη Cisco Hellas στον ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η κατάρτιση θα διεξαχθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Cisco Networking Academy, ενώ με την επιτυχή ολοκλήρωσή της, οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης αλλά και Ψηφιακό Πιστοποιητικό (Digital Badge) των γνώσεων και δεξιοτήτων που απέκτησαν. Κατόπιν της αξιολόγησης των αιτήσεων, αναμένεται να αναρτηθούν τη Δευτέρα 31 Μαΐου στον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr οι προσωρινοί πίνακες ωφελουμένων και αποκλειομένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments