Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Από το μακρινό 1959 είχε ήδη τα 8 Κύπελλα του ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Από το μακρινό 1959 είχε ήδη τα 8 Κύπελλα του ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός: Ο ΠΑΟΚ πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το 8ο Κύπελλο της ιστορίας του, την ίδια ώρα που οι ερυθρόλευκοι το είχαν καταφέρει το μακρινό 1959.

Ο ΠΑΟΚ χάρη στο εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Βιερινία και το χρυσό γκολ του Κρέμντσικ στο 90′ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Εμβιλά, κατακτώντας τη φετινή χρονιά το Κύπελλο Ελλάδας. Αυτή ήταν η 8η φορά που ο Δικέφαλος του Βορρά κατέκτησε τη διοργάνωση και η 4η φορά στην τελευταία πενταετία. Το 8ο Κύπελλο της ιστορίας του ο Ολυμπιακός το είχε κατακτήσει το πολύ μακρινό το 1959!

Μπορεί για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς η σεζόν να μην ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με την κατάκτηση ενός ακόμη νταμπλ, ωστόσο η χρονιά μόνο πετυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς κατέκτησε διά περιπάτου το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και 46ο με 26 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, που ήταν η ομάδα της Τούμπας, την οποία κατατρόπωσε δυο φορές στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 3-0 στην κανονική διάρκεια της Super League και 1-0 στα play offs, με τους ασπρόμαυρους να έχουν μια νίκη στην έδρα τους με 2-0 και μια ισοπαλία με 1-1, καταφέρνοντας με τη νίκη τους στο Κύπελλο απλώς να ισοφαρίσουν τις νίκες τη φετινή σεζόν στις δυο εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, μπορεί να μην κατέκτησε το δεύτερο στόχο του μετά το πρωτάθλημα, το Κύπελλο, αλλά ακόμα παραμένει ο πολυνίκης του θεσμού. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Πειραιά έχει κατακτήσει τον εν λόγω θεσμό 28 φορές στο παρελθόν, με την τελευταία να είναι το καλοκαίρι του 2020 κόντρα στην ΑΕΚ.

Δεύτερος σε κατακτήσεις είναι ο ΠΑΟ με 18, ενώ ακολουθούν η Ένωση και ο δικέφαλος του Βορρά με 15 και 8 αντίστοιχα. Άξιο αναφοράς είναι να δούμε πότε οι Ερυθρόλευκοι στο παρελθόν είχαν φθάσει στην κατάκτηση του τροπαίου όσες φορές το έχουν κατακτήσει μέχρι σήμερα οι υπόλοιπες ομάδες του Big 4.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Πειραιά έφθασε τον αριθμό κατακτήσεων του Τριφυλλιού το 1990. Σε αυτό το παιχνίδι οι Ερυθρόλευκοι είχαν επικρατήσει του ΟΦΗ με 4-2, σηκώνοντας το 18ο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία τους.

Όσον αφορά τους δυο Δικεφάλους, πρέπει να ανατρέξουμε ακόμα πιο πίσω στο παρελθόν. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τον αριθμό κατακτήσεων που έχει σήμερα η ΑΕΚ το 1973, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί του ΠΑΟΚ με 1-0 και να σηκώνει το 15ο τρόπαιο.

Τέλος, ο Ολυμπιακός είχε φθάσει τα 8 Κύπελλα που έχει ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του το μακρινό 1959.

Με τους Ερυθρόλευκους να συναντούν δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό τη Δόξα Δράμας και να επικρατούν με 2-1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments