Ειδήσεις

Γαλλία: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία

Γαλλία: Σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία
Γαλλία: Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες.

Η Γαλλία ανακοίνωσε πως θα εφαρμόσει υποχρεωτική καραντίνα στους Βρετανούς ταξιδιώτες προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της ινδικής μετάλλαξης του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Gabriel Attal.

Περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν τη διάρκεια της καραντίνας δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αναφέρει πως μέσα στις επόμενες ώρες θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις.

Η Γαλλία ακολουθεί τα βήματα της Αυστρίας, η οποία την Τρίτη δήλωσε ότι απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις και τις τουριστικές επισκέψεις από τη Βρετανία, αλλά και της Γερμανίας, η οποία την Παρασκευή ανακοίνωσε ότι οποιοσδήποτε εισέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να μπει σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την άφιξη.

Τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί ξανά στη Βρετανία, αλλά η συνολική συχνότητα εμφάνισης παραμένει χαμηλή. Επιπλέον, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε νοσοκομεία της Βρετανίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο.

Η ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης θα είναι ένα πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της χώρας, η οποία είναι απελπισμένη να επιστρέψει στην κανονικότητα λίγο πριν την κορύφωση της θερινής περιόδου.

Μέχρι πρότινος είχε αποφασιστεί να επιτραπεί στους Βρετανούς τουρίστες να επισκεφθούν τη Γαλλία χωρίς περιορισμούς από τις 9 Ιουνίου, εάν είχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του COVID-19 ή αρνητικό τεστ PCR.

Περίπου 13 εκατομμύρια Βρετανοί επισκέπτονταν τη Γαλλία κάθε χρόνο πριν από την έναρξη της κρίσης του κορωνοϊού στις αρχές του 2020, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments