Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις σε νέο πρόγραμμα για 2.000 ανέργους

ΟΑΕΔ: Τελευταία ευκαιρία για δηλώσεις σε νέο πρόγραμμα για 2.000 ανέργους
ΟΑΕΔ: Προθεσμία έως την Παρασκευή έχουν 2.000 άνεργοι 30 ετών και άνω για συμμετοχή σε νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου», η Διοίκηση αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 και ώρα 23:59.

Προθεσμία έως την Παρασκευή έχουν 2.000 άνεργοι 30 ετών και άνω για συμμετοχή σε νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Πιο συγκεκριμένα, λόγω της ιδιαίτερα αυξημένης ζήτησης των επιχειρήσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω του «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου», η Διοίκηση αποφάσισε την αναστολή της υποβολής νέων αιτήσεων την Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 και ώρα 23:59.

Το πρόγραμμα, διάρκειας 12 μηνών, ενεργοποιήθηκε στις 7 Μαΐου και η επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 € μηνιαία για την πρόσληψη ανέργων και 550 € για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).

Ποιοι είναι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις παραπάνω περιφέρειες και ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Για συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις υποβάλουν ηλεκτρονικά τις κενές θέσεις, προσδιορίζοντας την ειδικότητα και το επιθυμητό εκπαιδευτικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ υποδεικνύουν στην επιχείρηση τους κατάλληλους υποψηφίους, σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης και κατόπιν η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και προσλαμβάνει τον άνεργο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 12.000.000 € και θα καλυφθεί από πόρους του ΟΑΕΔ.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση: http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

Επιδότηση έως 14.800 ευρώ για 2.900 ανέργους

Νέο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες» ξεκίνησε από τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 με την η υποβολή νέων αιτήσεων χρηματοδότησης και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το νέο πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση συνολικά 2.900 ανέργων με επιδότηση έως 14.800 ευρώ. Οι αιτήσεις λήγουν την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00.

Δικαιούχοι της δράσης είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, οι οποίοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση επιχειρηματικού σχεδίου.

Η αίτηση χρηματοδότησης (επενδυτική πρόταση) υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments