Διεθνή

Νότια Κορέα: Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από τον Ιούλιο για όσους έχουν εμβολιαστεί

Νότια Κορέα: Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους από τον Ιούλιο για όσους έχουν εμβολιαστεί
Νότια Κορέα: Η ανακοίνωση αυτή στοχεύει να πείσει τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν.

Μετά τις ΗΠΑ που ανακοίνωσαν μέσα στον Μάιο ότι οι μάσκες θα αποτελούν παρελθόν για τους πλήρως εμβολιασμένους, σειρά έχει η Νότια Κορέα, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι από τον Ιούλιο και κατόπιν δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας για όσους έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους για την COVID-19.

Η αναγγελία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια να πειστούν οι πιο γηραιοί πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς η Σεούλ θέλει περί τον Σεπτέμβριο να έχει ανοσοποιηθεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού της ( ≈ 52 εκατ.) από το 7% σήμερα.

Εξάλλου, οι πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συναθροίσεις από τον Ιούνιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ στη διάρκεια σύσκεψης με συναρμόδιους αξιωματούχους σήμερα.

Πρόσθεσε πως τα περιοριστικά μέτρα θα προσαρμοστούν αφού η εκστρατεία ανοσοποίησης φθάσει στο ποσοστό-στόχο του πληθυσμού.

Ο εμβολιασμός των πολιτών μεταξύ 65 και 74 ετών θα αρχίσει αύριο Πέμπτη σε 12.000 κλινικές και εμβολιαστικά κέντρα.

Ως χθες τα μεσάνυχτα η Νότια Κορέα κατέγραψε 707 κρούσματα του SARS-CoV-2 και άλλους 2 θανάτους ασθενών με την COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει φθάσει ως εδώ τους 1.940 νεκρούς επί συνόλου 137.682 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,41%.

Μέχρι εδώ, 3,9 εκατ. άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους για την COVID-19, εκ των οποίων 1,9 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο.

ΗΠΑ: Τέλος οι μάσκες για τους πλήρως εμβολιασμένους

Τα αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Λοιμωδών Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσαν πως όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού δεν χρειάζεται να φορούν υποχρεωτικές μάσκες.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής των CDC Dr. Rochelle Walensky έδωσε στο φως της δημοσιότητας τις νέες οδηγίες για τους εμβολιασμένους, λέγοντας τα εξής:

«Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες ή να τηρούν αποστάσεις τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση ειδικές συνθήκες».

«Αν έχετε εμβολιαστεί πλήρως, μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε ό, τι σταματήσατε εξαιτίας της πανδημίας», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «περιμέναμε όλοι αυτή τη στιγμή και μπορούμε να επιστρέψουμε σε κάποια μορφή κανονικότητας». Η Walensky υπογράμμισε ακόμη πως η επιστήμη υποστηρίζει την νέα οδηγία, επικαλούμενη τρεις μελέτες, συμπεριλαμβανομένων μιας ισραηλινής και μιας αμερικανικής, που δείχνουν πως τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments