Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18
Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18 και άνω με το μονοδοσιακό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 18 ετών. Από σήμερα, Σάββατο, ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών των πολιτών ηλικίας 30 έως 34 ετών. Υπενθυμίζεται στην Ελλάδα συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί με AstraZeneca.

Εμβολιασμοί: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18 ετών, με εμβόλιο Johnson & Johnson

Η επιβεβαίωση της παράδοσης των εμβολίων της της Johnson & Johnson για τον Ιούνιο, έφερε και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους πολίτες άνω των 18 ετών σε όλη την επικράτεια, εκτός από τα νησιά όπου ήδη εμβολιάζονται με το εμβόλιο αυτό. Μάλιστα, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού των ηλικιών 18 ετών και άνω.

Σημειώνεται πως για τις συγκεκριμένες ηλικίες είχε ήδη ανοίξει η πλατφόρμα, αλλά για πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά, όπου ο εμβολιασμός γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Εμβολιασμοί

Εμβολιασμοί: Ανοιχτή και η πλατφόρμα για τους 30-34 για όλα τα εμβόλια

Από σήμερα λειτουργεί και η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-34. Ήδη οδεύουμε προς την εκπνοή του Μαΐου, και οι εμβολιασμοί πρόκειται να αγγίξουν τον αριθμό των 5.600.000 εκατομμυρίων πολιτών. Από τη Δευτέρα 31 Μαΐου έρχεται άλλη μία ανάσα ελευθερίας, καθώς ανοίγουν μετά από πολλούς μήνες τα γυμναστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 άνοιξε από την Τετάρτη με ρεκόρ εμβολιασμών. Ο υπουργός μιλώντας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση στους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μετά και το «πράσινο φως» του EMA για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να «τρέξουν» και στη χώρα μας. Εμβολιασμοί

Στην ενημέρωση, πάντως, της Παρασκευής, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας. «Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments