Αθλητισμός

Ίνστανς – ΑΕΚ 20-24: Εμπρός αετέ Δικέφαλε με… ευρωπαϊκή κούπα

Ίνστανς – ΑΕΚ 20-24: Εμπρός αετέ Δικέφαλε με… ευρωπαϊκή κούπα
Το πρώτο ευρωπαϊκό για το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ είναι γεγονός. Η Ένωση έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στην Ίσταντς και με νίκη (20-24) στον επαναληπτικό τελικό πήρε το EHF European Cup.

Είναι μία τεράστια επιτυχία για το ελληνικό χάντμπολ και για την ΑΕΚ. Η Ένωση έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου με μόλις δύο ήττες στα παιχνίδια που έδωσε ενώ είχε να αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στη διάρκεια της σεζόν. Μην ξεχνάμε ότι το πρωτάθλημα διεκόπη δύο φορές. Ακόμη, η ΑΕΚ είδε τα μεγάλα της όπλα, Ουγκάλδε Πλάθα και Φλορίδο να μην μπορούν να την ενισχύσουν λόγω τραυματισμών.

Για την ΑΕΚ πέντε γκολ σημείωσε ο Μυλωνάς και από τέσσερα οι Δομπρής, Κεδέρης.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στον τελικό και με τρία γκολ του Μυλωνά και ένα του Πέντερσεν προηγήθηκε με 4-2 στο πρώτο οκτάλεπτο. Οι αποκρούσεις του Μπάουερ έδωσαν ώθηση στους παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια.

Η Ίσταντς βρήκε γκολ με τους Χάλμπακ και Νίγκρεν αλλά η τυπικά φιλοξενούμενη ΑΕΚ έφτασε στο +3 (5-8) με τον Μυλωνά. Οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν και πάλι απαντήσεις και με Νίγκρεν και Ντάλιν μείωσαν σε 8-9 δέκα περίπου λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τζηρά έφερε και πάλι τη διαφορά στα δύο τέρματα. Ένα γκολ του Άντερσον όμως και δύο του Νίγκρεν έφερε την Ίσταντς στο 11-10 με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με τον Πέντερσεν για το 11-11 που ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι Σουηδοί μπήκαν με τακτική να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων γρήγορα προκειμένου να εξαντλήσουν τις πιθανότητες ανατροπής στη συνέχεια. Οι τυπικά γηπεδούχοι βρήκαν γκολ με Χάλμπακ, Ντάλιν και Νίγκρεν αλλά η ΑΕΚ είχε τις απαντήσεις και προσπέρασε με 14-15 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Δομπρή στο 43ο λεπτό.

H AEK έφτασε στο +2 (15-17) με τον Κεδέρη με τον παίκτη της Ένωσης να δίνει το… σύνθημα στην εξέδρα. Ο Μυλωνάς έκανε το 16-19 για την ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια που μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς με τεράστιο πλεονέκτημα.

Στην τελική ευθεία του ματς η διαφορά άνοιξε ακόμη περισσότερο με την ΑΕΚ να σφραγίζει την κατάκτηση του τροπαίου και να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό της Κανήθου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments