Ελλάδα

Εμβόλια Αιγαίο: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί των προσφύγων

Εμβόλια Αιγαίο: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί των προσφύγων
Εμβόλια Αιγαίο: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί προσφύγων και μεταναστών κατά του κορωνοϊού, ενώ ήδη υπάρχει μεγάλος αριθμός συμμετοχής.

Ξεκινούν και στο Αιγαίο οι εμβολιασμοί των προσφύγων και των μεταναστών. Ήδη η πρόθεση των ανθρώπων αυτών βρίσκεται στο 15%. Να θυμίσουμε ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των ατόμων που βρίσκονται στις ηλικίες άνω των 18. Ακόμη, τρία είναι τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 18-29. 

Ειδικότερα, στα ΚΥΤ του Καρά Τεπέ Λέσβου, στη ΒΙΑΛ Χίου και στο Βαθύ Σάμου αρχίζουν την Πέμπτη (03.06.2021) το μεσημέρι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν εκεί.

Σύμφωνα με τον Γραμματέα Υποδοχής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου Μάνο Λογοθέτη, θα ακολουθήσει και εμβολιασμός όσων διαμένουν σε σπίτια στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ στα νησιά του βορείου Αιγαίου και τέλος στα ΚΥΤ στα υπόλοιπα νησιά και στους καταυλισμούς στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή με Johnson & Johnson

Ο εμβολιασμός με μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στα νησιά του βορείου Αιγαίου από το εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ και εξειδικευμένο προσωπικό που θα μετακινηθεί ειδικά γι’ αυτό από την Αθήνα.

Σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη μέχρι στιγμής έχει δείξει ενδιαφέρον να εμβολιαστεί περίπου του 15% των φιλοξενουμένων στα ΚΥΤ. «Αν υπολογιστεί ότι ένα 30% του πληθυσμού είναι κάτω των 18 ετών και θα εφαρμοσθεί για αυτούς ότι για το γενικό πληθυσμό και ένα 30% έχει ήδη νοσήσει τότε ο δρόμος προς την ανοσία των αιτούντων άσυλο με τον εμβολιασμό όλων όσοι πρέπει να εμβολιαστούν είναι μικρός και θα τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λογοθέτης.

Τρία νέα εμβόλια για τους 18-29

Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης, οι νέοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις επόμενες ημέρες και με τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna, εκτός από το μονοδοσικό της Johnson&Johnson. Τα δε ραντεβού τους θα κλείνονται από τις 7 Ιουνίου και μετά. Μέχρι στιγμής και λόγω της έλλειψης του μονοδοσικού με το οποίο ξεκίνησε ο εμβολιασμός τους, έχουν εμβολιαστεί περίπου 65.000 αν και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί περισσότεροι.

Ο κ. Γεωργαντάς αναφερόμενος στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid, το οποίο ξεκίνησε να εκδίδεται από χθες, είπε ότι ήδη το έχουν εκδώσει περισσότεροι από 81.000 πολίτες μέχρι χθες το βράδυ, ενώ για κάποια λάθη που υπήρξαν ως προς τον τύπο του εμβολίου έχουν ήδη διορθωθεί και όσοι τα εντόπισαν μπορούν να τυπώσουν το νέο διορθωμένο πιστοποιητικό.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό όσων ήδη έχουν νοσήσει, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι σε όσους έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, θα έρθει SMS με το οποίο θα ακυρώνεται το ραντεβού για την δεύτερη, ενώ σε όσους δεν έχουν κάνει ακόμα κανένα εμβόλιο, αλλά έχουν κλείσει ραντεβού, θα έρθει επίσης μήνυμα ακύρωσης και θα εμβολιαστούν αφού περάσουν 6 μήνες από τότε που νόσησαν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments