Ελλάδα

Ψαλτοπούλου: Τι γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Κρήτη

Ψαλτοπούλου: Τι γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Κρήτη
Ψαλτοπούλου: Δεν είναι γνωστό ακόμα εάν τα εμβόλια «πιάνουν» το νέο στέλεχος κορωνοϊού που εντοπίστηκε στην Κρήτη.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας Θεοδώρα Ψαλτοπούλου αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων, την πορεία του κορωνοϊού και τη νέα μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Κρήτη.

«Δυστυχώς προγραμματισμός με τον κορωνοϊό δεν μπορεί να γίνει. Υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Πρέπει να δούμε την μεγάλη επιδημιολογική εικόνα. Ο ιός είναι ενεργός ανάμεσά μας», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» του OPEN TV

Σε ό,τι αφορά την μετάλλαξη που εντοπίστηκε στην Κρήτη, η κυρία Ψαλτοπούλου τόνισε πως «χρειάζεται έλεγχος από τις αρμόδιες Επιτροπές για το κατά πόσο είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια. Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Επομένως θέλει μία εγρήγορση και μία παρακολούθηση τόσο των νέων κρουσμάτων, για να εξακριβωθεί η μεταδοτικότητα της νέας μετάλλαξης αλλά και των νοσηλευομένων ώστε να διαπιστωθεί αν προκαλεί βαρύτερη νόσηση».

«Αυτό που γενικά γνωρίζουμε για τις μέχρι τώρα γνωστές μεταλλάξεις είναι ότι η ανταπόκριση των εμβολίων είναι αρκετά καλή άρα, αν και παραμένουμε σε εγρήγορση για την εμφάνιση κάποιας νέας πιο επιθετικής μετάλλαξης, αυτό που έχει σημασία είναι να εμβολιαστούμε όλοι», εξήγησε.

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη στην Κρήτη – Τρία κρούσματα με το νέο στέλεχος

Υπενθυμίζεται ότι συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων νέας παραλλαγής του κορωνοϊού στην Κρήτη.

Πρόκειται για τρία κρούσματα που ανιχνεύθηκαν στην Κρήτη και -σύμφωνα με τις πληροφορίες του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Open- φέρουν μετάλλαξη, που έχει εντοπιστεί στην Ρωσία και τη Νορβηγία, ενώ η ανησυχία των ειδικών εντείνεται για το αν τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά απέναντι στη συγκεκριμένη μετάλλαξη του κορωνοϊού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments