Τεχνολογία

Audi A9 e-tron: Το 2024 στην αγορά το νέο ηλεκτρικό supercar

Audi A9 e-tron: Το 2024 στην αγορά το νέο ηλεκτρικό supercar
Audi A9 e-tron: Δείτε αναλυτικά το προφίλ του νέου και εντυπωσιακού ηλεκτροκίνητου supercar που αναπτύσσει διαρκώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi βρίσκεται στην διαδικασία της εξέλιξης ενός νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, το A9 e-tron, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει και την ναυαρχίδα της. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως και άλλες εταιρείες, όπως η Ford και η Apple, ετοιμάζουν τα δικά τους ηλεκτροκίνητα μοντέλα τα οποία αναμένονται εντός των επόμενων ετών στην αγορά.

Αναλυτικά η εξέλιξη του νέου Audi A9 e-tron

H φίρμα με καταγωγή από το Ingolstadt της Γερμανίας έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες να εργάζεται πάνω στο Project Artemis, όπου συμμετέχουν εκατοντάδες μηχανικοί που έχουν σκοπό την δημιουργία μία μελλοντικής γκάμας αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, αρχής γενομένης από την ναυαρχίδα A9 e-tron. Audi A9 e-tron

Για την υλοποίηση του παραπάνω φιλόδοξου σχεδίου η Audi είχε προσλάβει ως διευθυντή τον Alex Hitzinger, ο οποίος στο παρελθόν είχε εργαστεί πάνω στο αυτόνομης οδήγησης όχημα της Apple, ενώ είχε τη θέση και του υπεύθυνου για την αγωνιστική ομάδα της Porsche στο Πρωτάθλημα Αντοχής WEC.

Όμως, μετά από απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας ο Hitzinger αναγκάστηκε να αφήσει τη θέση του στον τεχνικό διευθυντή Oliver Hoffmann. Ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Markus Duesmann ευχαρίστησε θερμά τον Hitzinger για τη δέσμευσή του στην αρχική φάση του έργου, προσθέτοντας: «Χωρίς αυτόν, την εμπειρία του και την τεχνογνωσία του, το A9 e-tron θα παρέμενε ουσιαστικά ένα ακόμα πρωτότυπο μοντέλο και όχι μία ρεαλιστική λύση».

Audi A9 e-tron

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται ότι μετά την επιτυχημένη πρώτη φάση, η ανάπτυξη των ηλεκτρικών μοντέλων θα υποστηρίζεται πλήρως από το τμήμα R&D που θα συνεργάζεται με την θυγατρική εταιρεία της Audi, την Cariad, η οποία θα αναλάβει την ανάπτυξη του λογισμικού. Τμήμα του εν λόγω πρότζεκτ αποτελεί και η ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας SSP, που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2024.

Ολοκληρώνοντας, το A9 E-tron πρόκειται να είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη αρχιτεκτονική, στην οποία θα βασίζεται το 80% των ηλεκτρικών μοντέλων του Volkswagen Group, καθώς και το πρώτο που θα διαθέτει μία αναβαθμισμένη έκδοση του λειτουργικού «VW.OS».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments