Τεχνολογία

Apple: Ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με “επαναστατική” μπαταρία για το 2024

Apple: Ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με “επαναστατική” μπαταρία για το 2024
Apple: Η γνωστή εταιρία ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα φέρει την επανάσταση με την μπαταρία του.

Το μέλλον στην αυτοκίνηση είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ήδη κάποιες χώρες έχουν ήδη κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα τα παραπάνω βάζουν σε σκέψεις κάποιες εταιρίες που δεν έχουν σχέση με την αυτοκίνηση, να σκέφτονται να κάνουν δυναμικό μπάσιμο. Μια από αυτές είναι η Apple. Μπορεί να έχουμε συνδυάσει την γνωστή εταιρία με την κατασκευή ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον το “iCar”.

Δημοσιεύματα για ένα Apple ηλεκτρικό αυτοκίνητο έχουμε διαβάσει αρκετά τα τελευταία χρόνια, υπό το πέπλο μυστηρίου του Project Titan το οποίο άλλοτε φαίνεται πως σημειώνει πρόοδο και άλλοτε πως έχει βαλτώσει. Τώρα όμως, ένα δημοσίευμα του Reuters προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα με πηγή του Reuters μέσα από την Apple, η εταιρία θα ξεκινήσει την παραγωγή του δικού της ηλεκτρικού αυτοκινήτου το 2024.

Πως θα ήταν το πρωτοποριακό αυτοκίνητο της Apple

Αυτό που ξεχωρίζει στο όχημα, είναι η “επαναστατική” – όπως την ονομάζει – τεχνολογία μπαταρίας που θα χρησιμοποιεί. Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέπει στην Apple να ενσωματώσει περισσότερο ενεργό υλικό στο κελί της μπαταρίας, προσφέροντας μεγαλύτερη εμβέλεια στο όχημα. Η Apple εξερευνά επίσης τη χρήση LFP μπαταριών, οι οποίες αν και δεν είναι τόσο πυκνές όσο άλλοι τύποι, είναι πιο ανθεκτικές στις θερμοκρασίες και δεν απαιτούν κοβάλτιο.

“Αν υπάρχει μία εταιρία στον πλανήτη που έχει τους πόρους να κάνει κάτι τέτοιο, είναι η Apple. Είναι το επόμενο επίπεδο. Όπως την πρώτη φορά που είδατε το iPhone. Για να έχουμε ένα βιώσιμο εργοστάσιο κατασκευής, θέλουμε 100.000 αυτοκίνητα ετησίως, με τον όγκο να αυξάνεται συνεχώς”, τονίζουν από την Apple.

Το όχημα ίσως να ενσωματώνει και πολλαπλούς LiDAR αισθητήρες για να καταλαβαίνει το περιβάλλον του, μιας και η Apple ήδη έχει προμηθευτές LiDAR λόγω των iPhone 12 Pro και iPad Pro. Όσο για την κατασκευή, η Apple ίσως να στραφεί σε εξωτερική βοήθεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως προς το παρόν δε θα μάθουμε τίποτα παραπάνω, αφού η Apple αρνείται να σχολιάσει το οτιδήποτε σχετικό με το Project Titan.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments