Ελλάδα

Ζάκυνθος: Συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη

Ζάκυνθος: Συλλήψεις για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη
Ζάκυνθος: Συλλήψεις σε Ζάκυνθο, Πύργο και Αθήνα για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας, στη μεγάλη επιχείρηση που έκανε η ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν έξι άτομα για τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη. Οι αρχές έκαναν τρεις στη Ζάκυνθο, μία στον Πύργο και δύο στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται ακόμα τρία άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται ένας σωματοφύλακας εφοπλιστή και ένας πρώην αστυνομικός που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Οι συλλήψεις προέκυψαν από την αρχική κατάθεση που είχε δώσει ο Ντίμης Κορφιάτης, στην οποία είχε περιγράψει πώς έγινε η δολοφονία της συζύγου του και ποιοι κρύβονται από πίσω.

Μετά την οργανωμένη επιχείρηση, οι συλληφθέντες μέσα στη νύχτα, μεταφέρθηκαν με σκάφος του λιμενικού στην Κυλλήνη και από εκεί, κατευθείαν στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με το imerazante.gr.

Δολοφονία Κορφιάτη

Ο Ντέμης Κορφιάτης έπεσε νεκρός σε ενέδρα θανάτου στο κέντρο της Ζακύνθου στις 7 Μαΐου, όταν άγνωστοι τον γάζωσαν με 19 σφαίρες. Η δολοφονία του ήρθε σχεδόν έναν χρόνο μετά από εκείνη της γυναίκας του. Ήταν Ιούνιος του 2020 όταν η 37χρονη έπεφτε νεκρή σε επίθεση που δέχτηκε ενώ ήταν συνοδηγός σε σκουτεράκι που οδηγούσε ο σύζυγός της. Απ’ τα πυρά είχε τραυματιστεί σοβαρά και ο Κορφιάτης.

Ήξερε τους δολοφόνους

Για τη δολοφονία της συζύγου του, ο Ντέμης Κορφιάτης είχε καταθέσει στην εισαγγελία πρωτοδικών Ζακύνθου λεπτομερή αναφορά κατονομάζοντας τον Έλληνα «πληρωμένο» εκτελεστή, που τότε είχε αποσπάσει το ταχύπλοο διαφυγής από μεγάλη οικογένεια εφοπλιστών στην οποία κατά το παρελθόν είχε εργαστεί ως σωματοφύλακας.

Ο Κορφιάτης εγγράφως είχε καταγγείλει στις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ότι η «ντόπια μαφία που δρα στο νησί με εγκέφαλο υπαστυνόμο της Ασφάλειας Ζακύνθου, έχει αναθέσει νέο συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του με τον ίδιο εκτελεστή, όπως εξάλλου είχε συμβεί άλλες δυο φορές στο παρελθόν και πριν την ενέδρα όπου έχασε την ζωή της η σύζυγός του».

Βέβαια ο 58χρονος είχε σημάνει σήμα κινδύνου στις αρχές μετά την δολοφονία 37χρονου μπόντι μπίλντερ που σημειώθηκε στις 22-8-2017, σημειώνει το newsit.gr. Την δολοφονία διέπραξε ο Α.Κ με καραμπίνα, ήταν φίλος του Κορφιάτη αλλά είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα καθώς ο πατέρας του 37χρονου το 1993 είχε σκοτώσει με μαχαίρι τον πατέρα του Α.Κ. Επιπλέον ο Α.Κ., είχε κάνει οικογένεια με την πρώην κοπέλα του αδελφού του 37χρονου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments