Αθλητισμός

Ουαλία – Ελβετία 1-1: Όρθιοι οι Ουαλοί κόντρα στους Ελβετούς

Ουαλία – Ελβετία 1-1: Όρθιοι οι Ουαλοί κόντρα στους Ελβετούς
Ουαλία - Ελβετία 1-1: Οι Ουαλοί τα κατάφεραν και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας από τους Ελβετούς. Αναλυτικά το παιχνίδι για την πρώτη φάση του Euro 2020.

Παρά την ανωτερότητα της, η Ελβετία δεν κατόρθωσε να την εκμεταλλευτεί, με την Ουαλία να φτάνει στο τέλος στην ισοφάριση, παίρνοντας τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας. Αναλυτικά το ματς Ουαλία – Ελβετία 1-1. Υπενθυμίζουμε πως χθες Παρασκευή, η Ιταλία επικράτησε της Τουρκίας με σκορ 3-0, επιτυγχάνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ συνεχόμενων νικών.

Ουαλία – Ελβετία 1-1: Το ματς

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού έφτασε στο 15ο λεπτό του αγώνα, όταν η Ουαλία με τον Μούρ έφτασε κοντά στο 1-0, ωστόσο υπολόγιζε χωρίς τον Ζόμερ. Ο τερματοφύλακας της Γκλάντμπαχ έκανε μια εκπληκτική επέμβαση σε κεφαλιά που έπιασε ο επιθετικός των Ουαλών Μούρ.

Η απάντηση των Ελβετών ήρθε λίγα λεπτά αργότερα, όταν από ο Σερ έκανε ένα τακουνάκι το οποίο απέκρουσε ενστικτωδώς με τα πόδια, προκειμένου να διατηρήσει το μηδέν. Μάλιστα αυτή η φάση δεν θύμισε σε καμία περίπτωση αμυντικό, καθώς ο αμυντικός της Νιούκαστλ έκανε μια κίνηση την οποία θα ζήλευαν ακόμα και οι καλύτεροι επιθετικοί του κόσμου.

Ουαλία - Ελβετία 1-1

Γενικότερα το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του αγώνα είχε ρυθμό, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιτεθούν, ωστόσο να μην μπορούν να βρουν το γκολ. Η ομάδα η οποία ήταν καλύτερη ήταν η Ελβετία, η οποία με βάση την εικόνα του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος άξιζε να βρει κάποιο γκολ.

Ωστόσο οι Ελβετοί ποδοσφαιριστές και κυρίως ο Σεφέροβιτς δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι δυο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα να είναι στο 0-0. Ωστόσο οι Ελβετοί εν τέλει κατάφεραν να πετύχουν γκολ, με τον πιο επικίνδυνο παίκτη τους.

Το δεύτερο ημίχρονο

Συγκεκριμένα ο Εμπολό με μια πολύ καλή κεφαλιά κατάφερε να νικήσει όλη την άμυνα της Ουαλίας, προκειμένου να κάνει το 1-0. Μετά από αυτό το σημείο η Ουαλία θέλησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο και μάλιστα λίγο αργότερα απείλησε με ένα σουτ του Τζέιμς. Ωστόσο παρά το γεγονός πως οι Ουαλοί «ξύπνησαν» μετά από αυτό το γκολ, η ομάδα η οποία πατούσε καλύτερα στο χορτάρι ήταν η Ελβετία.

Και αυτό διότι οι ποδοσφαιριστές του Πέτκοβιτς είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά στις κινήσεις τους, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να πατούν ευκολότερα στην αντίπαλη περιοχή. Παρόλα αυτά όσο το 2-0 δεν γινόταν, ο… άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά.

Και αυτό γιατί από το πουθενά ο Μουρ, στο 74ο λεπτό ο Μουρ σε μια ανύποπτη φάση εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της αντίπαλης άμυνας και με μια πολύ δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Ζόμερ για να φέρει το ματς στα ίσα. Aπό αυτό το σημείο και μετά οι δυο ομάδες είχαν από μερικές καλές στιγμές για να πετύχουν δεύτερο τέρμα, ωστόσο αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Βέβαια η Ελβετία θα μείνει με το παράπονο, καθώς κατάφερε να βρει γκολ, ωστόσο ο σκόρερ Γκαμπράνοβιτς ήταν σε θέση οφσαιντ, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα αυτό να μην μετρήσει ποτέ. Κάπως έτσι το τελικό σκορ στο παιχνίδι έμεινε στο 1-1, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται από ένα πόντο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments