Διεθνή

Αξιωματούχος ΕΜΑ: Να σταματήσει η χορήγηση του AstraZeneca στους άνω των 60 ετών

Αξιωματούχος ΕΜΑ: Να σταματήσει η χορήγηση του AstraZeneca στους άνω των 60 ετών
Αξιωματούχος ΕΜΑ: Ο επικεφαλής της ομάδας COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της ΕΕ, πρότεινε να μη δίνεται στους άνω των 60 το AstraZeneca.

Αξιωματούχος του ΕΜΑ πρότεινε να σταματήσουν οι χώρες τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και σε άτομα άνω των 60 ετών εξαιτίας του φόβου για τα περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων που έχουν παρατηρηθεί.

Ο ΕΜΑ εξέδωσε σύσταση να μην εμβολιάζονται με το εν λόγω σκεύασμα όσοι έχουν τριχοειδή διαρροή, ενώ υπάρχει πιθανή συσχέτιση και με περιστατικά αυτοάνοσης αιμορραγίας.

Αξιωματούχος ΕΜΑ: Θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιηθούν εμβόλια τεχνολογίας mRNA

Όπως αναφέρει το Reuters, o Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι το εμβόλιο της Astrazeneca είναι ασφαλές για όλες τις ηλικιακές ομάδες, ωστόσο δεν είναι λίγες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν σταματήσει τη χορήγησή του σε άτομα 50 έως 65 ετών. O επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 Μάρκο Καβαλέρι είπε στην ιταλική εφημερίδα La Stampa ότι: «στο πλαίσιο της πανδημίας, η θέση μας ήταν και είναι ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων για όλες τις ηλικιακές ομάδες».

Αξιωματούχος ΕΜΑ

AstraZeneca

Ωστόσο, καθώς ο αριθμός των περιστατικών COVID-19 μειώνεται και λαμβάνοντας υπόψη ότι ο νεότερος πληθυσμός είναι λιγότερο εκτεθειμένος σε κινδύνους που σχετίζονται με τη νόσο, ο Καβαλέρι είπε ότι θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιηθούν εμβόλια τεχνολογίας mRNA, όπως αυτά της Moderna και της Pfizer.

Αξιωματούχος ΕΜΑ: Ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν ήδη το συγκεκριμένο σενάριο

Ερωτηθείς για το εάν οι υγειονομικές αρχές πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ο Καβαλέρι είπε: «Ναι, και πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία το εξετάζουν υπό το φως της μεγαλύτερης διαθεσιμότητας εμβολίων mRNA». Αξιωματούχος ΕΜΑ

H ιταλική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, καθώς μία έφηβη έχασε τη ζωή της. Όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία σταμάτησε τους εμβολιασμούς με AstraZeneca τον Μάρτιο λόγω ανησυχιών σχετικά με τα σπάνια προβλήματα θρόμβωσης. Τους συνέχισε τον επόμενο μήνα με τη σύσταση να χρησιμοποιείται το προϊόν «κατά προτίμηση» για άτομα άνω των 60 ετών, αφού ο EMA δήλωσε ότι τα οφέλη του υπερτερούν των κινδύνων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments