Τεχνολογία

iOS 15: Όλες οι επερχόμενες νέες αλλαγές

iOS 15: Όλες οι επερχόμενες νέες αλλαγές
iOS 15: Κάθε Φθινόπωρο, η Apple μαζί με το νέο μοντέλο iPhone ετοιμάζει και πολλά νέα χαρακτηριστικά για το λειτουργικό που διαθέτει.

Κάθε χρόνο και συγκεκριμένα το Φθινόπωρο, ο Tim Cook παρουσιάζει το νέο iPhone, ενώ φέτος πρόκειται να παρουσιάσει το νέο iPhone 13 και το iOS 15. Να θυμίσουμε ότι το νέο iPhone αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ματ απόχρωση. 

Πιο συγκεκριμένα, η Cupertino αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε αρκετές εντυπωσιακές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες που έρχονται στο mobile λειτουργικό της σύστημα με το iOS 15. Πολλές από τις λειτουργίες θα φτάσουν σε διάφορες πλατφόρμες της Apple, όπως στο νέο macOS Monterey, στο iPadOS 15 και στο watchOS 8, το φθινόπωρο.

Facetime

Πολλές από τις νέες δυνατότητες που έρχονται στο FaceTime είναι εδώ και πολύ καιρό διαθέσιμες από ανταγωνιστικές εφαρμογές, όπως το Google Hangouts, το Microsoft Teams, το Skype και το Zoom, όπως το θάμπωμα του φόντου, το grid view και η μείωση θορύβου από το παρασκήνιο.

Το πιο εκπληκτικό, μιας και προέρχεται από την Apple, είναι ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το FaceTime σε Android και Windows. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη κίνηση από την εταιρεία, η οποία συνήθως προτιμά μια ιδιόκτητη, εσώκλειστη προσέγγιση. Δυστυχώς, η Apple εξακολουθεί να αρνείται να ανοίξει το iMessage σε άλλες πλατφόρμες.

Focus

Εδώ και πολύ καιρό μπορείτε να ορίσετε έναν χρόνο ηρεμίας για το iPhone σας με τη λειτουργία «Do Not Disturb», η οποία σταματά τον ήχο από ειδοποιήσεις, κλήσεις και μηνύματα. Με το iOS 15, η Apple επεκτείνεται σε αυτό με το Focus, το οποίο προσφέρει όχι μόνο έναν αλλά τέσσερις τρόπους για να απομακρυνθείτε από το τηλέφωνό σας.

Θα χρησιμοποιεί το AI για να προτείνει μία από τις τέσσερις λειτουργίες: Do Not Disturb, Personal, Work και Sleep. Τα δύο μεσαία σάς επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε καθορισμένες εφαρμογές (για τις οποίες μπορείτε να δημιουργήσετε μια ειδική αρχική οθόνη) μόνο για εργασία ή για οικογενειακό χρόνο.

Ειδοποιήσεις

Η Apple συχνά τροποποιεί τις ειδοποιήσεις στο iPhone με την πάροδο των ετών, και για το iOS 15, η εταιρεία προχωράει λέγοντας ότι θα προσφέρει μία «Νέα Εμπειρία Ειδοποίησης». Αλλά μην ανησυχείτε, δεν είναι τόσο διαφορετικές. Οι πιο αξιοσημείωτες ενημερώσεις είναι η προσθήκη φωτογραφιών από τις Επαφές σας, όπου είναι διαθέσιμες, και μεγαλύτερα εικονίδια εφαρμογών για ευκολότερη αναγνώριση. Το νέο σύστημα μπορεί επίσης να δώσει προτεραιότητα στις ειδοποιήσεις σας και να τις παραδώσει σε παρτίδες, ώστε να μην σας ενοχλεί με ασήμαντα πράγματα, και οι επαφές σας στο iMessage θα μπορούν να δουν αν βρίσκεστε σε λειτουργία Focus πριν στείλουν ένα μήνυμα.

Κλειδιά και Wallet

Δεν χρειάζεται πλέον να έχετε μια BMW που συνεργάζεται με το Apple CarKey για να ξεκλειδώσετε το αμάξι σας με την Apple. Με το iOS 15, ενδέχεται να μπορείτε να ξεκλειδώσετε το σπίτι, το γραφείο ή ακόμη και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με τη λειτουργία Apple Wallet. Η εφαρμογή θα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως επίσημο αναγνωριστικό της κυβέρνησής των ΗΠΑ. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε σάρωση στην άδεια οδήγησης και πολλές πολιτείες έχουν ήδη εγγραφεί για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία αυτή. Ακόμη και η TSA της Αμερικής ετοιμάζεται για να επιτρέπει τη χρήση αυτού του smartphone ID για ταξίδια.

Η αλλαγή στο notch του iPhone 13

Οι διαστάσεις του notch, σύμφωνα με αυτή τη διαρροή είναι 5.35×26.8 χιλιοστά, αντί για τα 5.35×34.83 χιλιοστά του iPhone 12. Επομένως, από ότι όλα δείχνουν το iPhone 13 Pro θα έχει μικρότερο notch, διατηρώντας, φυσικά, τις γνώριμες λειτουργίες του προκατόχου του, όπως είναι για παράδειγμα, η λειτουργία FaceID True Depth.

Αυτό που καθίσταται σαφές, πάντως, είναι ότι οι χρήστες δεν θα πρέπει να αναμένουν ένα iPhone με punch hole κάμερα στο μπροστινό μέρος. Παρομοίως, γνώριμος είναι ο σχεδιασμός και στο πίσω μέρος, με διαφοροποιημένη τη διάταξη, λόγω διαφορετικού συνολικού μεγέθους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αναμένονται τρεις εκδοχές του iPhone 13, το Mini το οποίο θα έχει διαγώνιο οθόνης στις 5.4 ίντσες, το απλό iPhone 13, μαζί με το Pro τα οποία θα έχουν οθόνη διαγωνίου 6,1 ιντσών και το μοντέλο iPhone 13 Pro Max, με οθόνη διαγωνίου 6.7 ιντσών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments