Τεχνολογία

iPhone 13: Ο νέος σχεδιασμός της ναυαρχίδας της Apple

iPhone 13: Ο νέος σχεδιασμός της ναυαρχίδας της Apple
iPhone 13: Η ναυαρχίδα των κινητών τηλεφώνων της Apple αναμένεται να φέρει νέες καινοτόμες λειτουργίες και αλλαγές στον σχεδιασμό του τηλεφώνου.

Το iPhone 13 αναμένεται να ανακοινωθεί το Φθινόπωρο από την Apple. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες διαρροές σχετικά με τα χαρακτηριστικά του νέου τηλεφώνου. Αλλά και με τις αλλαγές στον σχεδιασμό και στην ανάλυση της οθόνης.

Από ότι φαίνεται από ένα μοντέλο που έστειλε Apple σε κατασκευαστές αξεσουάρ, θα υπάρξει αλλαγή στο notch. Είθιστε η εταιρεία να στέλνει ένα δείγμα στους κατασκευαστές αξεσουάρ, με το οποίο δείχνει  ουσιαστικά και τη σχεδιαστική γραμμή που αναμένεται να ακολουθήσει το iPhone 13 Pro.

Η αλλαγή στο notch

Οι διαστάσεις του notch, σύμφωνα με αυτή τη διαρροή είναι 5.35×26.8 χιλιοστά, αντί για τα 5.35×34.83 χιλιοστά του iPhone 12. Επομένως, από ότι όλα δείχνουν το iPhone 13 Pro θα έχει μικρότερο notch, διατηρώντας, φυσικά, τις γνώριμες λειτουργίες του προκατόχου του, όπως είναι για παράδειγμα, η λειτουργία FaceID True Depth.

Αυτό που καθίσταται σαφές, πάντως, είναι ότι οι χρήστες δεν θα πρέπει να αναμένουν  ένα iPhone με punch hole κάμερα στο μπροστινό μέρος. Παρομοίως, γνώριμος είναι ο σχεδιασμός και στο πίσω μέρος, με διαφοροποιημένη τη διάταξη, λόγω διαφορετικού συνολικού μεγέθους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αναμένονται τρεις εκδοχές του iPhone 13, το Mini το οποίο θα έχει διαγώνιο οθόνης στις 5.4 ίντσες, το απλό iPhone 13, μαζί με το Pro τα οποία θα έχουν οθόνη διαγωνίου 6,1 ιντσών και το μοντέλο iPhone 13 Pro Max, με οθόνη διαγωνίου 6.7 ιντσών.

Οι διαφορές μεταξύ των μοντέλων

Μέχρι και το iPhone 12, τα Max μοντέλα ήταν λειτουργικά παρόμοια με τα μη max μοντέλα, με τις διαφορές να εντοπίζονται στο μέγεθος και στη λίγο καλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Ωστόσο, όλα τα άλλα χαρακτηριστικά και τα εξαρτήματα, από την ποιότητα της οθόνης μέχρι το σύστημα κάμερας, ήταν παρόμοια.

Όλα αυτά άλλαξαν με το iPhone 12 Pro Max, όπου είδαμε την επιστροφή σε ένα concept που η Apple δεν έχει κάνει από την εποχή του iPhone 8 Plus, πίσω στο 2017, αφήνοντας το καλύτερο σύστημα κάμερας για το μεγαλύτερο και σημαντικά πιο ακριβό μοντέλο. Ακριβώς αυτό θα κάνει στο iPhone 13 Pro Max, που θα έρθει εξοπλισμένο με ένα μεγαλύτερο f/1.5 aperture στο κύριο φακό.

Το iPhone 13 έρχεται με καλύτερη κάμερα

Σύμφωνα με τον Ming-Chi Kuo, οι προμηθευτές φακών της Apple παράγουν αυτούς τους φακούς μεγαλύτερου διαφράγματος για να καλύψουν τις ανάγκες του wide-angle imaging μοντέλου στο iPhone 12 Pro Max. Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο διάφραγμα που έχει τοποθετηθεί σε ένα iPhone και σε συνδυασμό με τον μεγαλύτερο αισθητήρα που η Apple ήδη χρησιμοποιηθεί στο iPhone 12 Pro Max, θα έχει ως αποτέλεσμα εκπληκτική νυχτερινή φωτογραφία.

Ο Kuo σημειώνει ότι όλα τα μοντέλα του iPhone 13 θα μείνουν σε f/1.6 lenses, αν και πριν λίγους μήνες είχε αναφέρει ότι αναμένει ο ultra wide να μεταβεί από το τρέχον f/2.4 aperture στο f/1.8, επιτρέποντας διπλάσιο φως να εισέλθει και να πάρει autofocus για πρώτη φορά. Στη περίπτωση του κύριου φακού ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ f/1.5 και f/1.6 είναι αμελητέες που μας κάνει να απορούμε αν η Apple έχει και κάποιο άλλον άσσο. Πιθανό είναι να συνδυαστεί με νέα A15-based computational photography features που θα απογειώσουν την εμπειρία του χρήστη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments