Διεθνή

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Viral η φωτογραφία από την συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Viral η φωτογραφία από την συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν
Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η φωτογραφία από την συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ταγίπ Ερντογάν και Τζο Μπάιντεν αναμένεται να συναντηθούν στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, όμως κατάφεραν να γίνουν viral πριν καν συναντηθούν. Να θυμίσουμε ότι ο Τζό Μπάιντεν έχει ξεκινήσει το πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ βρίσκεται η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τζο Μπάιντεν, καθώς οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά τη νίκη του Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Το viral πλάνο

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 18.00 (ώρα Ελλάδας), ωστόσο οι δυο τους είχαν το πρώτο τους τετ α τετ κατά τη λήψη της οικογενειακής φωτογραφίας των ηγετών. Τα φλας άστραψαν και μάλιστα μία φωτογραφία του Reuters κάνει τον γύρο των social media, καθώς είναι η στιγμή που σηκώνεται ο Ερντογάν για να χαιρετήσει τον Μπάιντεν και φαίνεται σαν να του φυλάει το χέρι.

H ατζέντα της συνάντησης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στην προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την επόμενη εβδομάδα, θα έχει μια εκτεταμένη συζήτηση, για ζητήματα που περιλαμβάνουν την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Αφγανιστάν, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης ορισμένων διαφορών μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας, δήλωσε τη Δευτέρα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Σάλιβαν είπε ότι τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Ερντογάν, που γνωρίζουν ο ένας τον άλλο εδώ και πολλά χρόνια, ανυπομονούν να έχουν μια «πρακτική» ευκαιρία για μια ευρεία ανασκόπηση των διμερών σχέσεων. Αυτό που δεν είπε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου και θεωρείται βέβαιο ότι θα θέσει ο Μπάιντεν στον Ερντογάν είναι και το ζήτημα των ρωσικών S-400.

Τετ-α-τετ Μπάιντεν – Ερντογάν στις Βρυξέλλες

Στις 14 Ιουνίου ο Μπάιντεν θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο περιθώριο της οποίας προβλέπεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «για να συζητήσουν το πλήρες φάσμα των διμερών και περιφερειακών θεμάτων», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Στις 15 Ιουνίου θα παραστεί στη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-ΕΕ και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Γενεύη της Ελβετίας, όπου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα συναντηθεί στις 16 του μηνός με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments