Ελλάδα

Απεργία: Παραλύει το κέντρο – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Απεργία: Παραλύει το κέντρο – Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Απεργία: Παραλύει το κέντρο από ακόμα μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο Εργασίας. Φρένο οι συρμοί στα ΜΜΜ μετά τις 10.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Συγκεκριμένα:

  • Τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό (γραμμές 1,2&3) και Τραμ, θα λειτουργήσουν από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 10 το πρωί.
  • Λεωφορεία και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 13:00 – 17:00. Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις 12:00, ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 18:00 ή και αργότερα.
  • Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου αλλά και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00. Στο διάστημα αυτό δε θα εκτελούνται δρομολόγια, ενώ από την κινητοποίηση ενδέχεται να επηρεαστούν και προηγούμενα ή επόμενα δρομολόγια.

Η ΑΔΕΔΥ μετά τις αντιδράσεις της Νίκης Κεραμάεως και την κατεπείγουσα εντολή κατά των καλούντων σε απεργία, αποφάσισε να εξαιρέσει εξαιρεί από την 24ωρη απεργία τους καθηγητές και όσους εμπλέκονται στις Πανελλαδικές. «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν θα απεργήσουν τελικά οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η ΑΔΕΔΥ μετά τις αντιδράσεις εξαιρεί από την 24ωρη απεργία τους καθηγητές και όσους εμπλέκονται στις Πανελλαδικές.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίς το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της, προγραμματισμένης για αύριο, 16 Ιουνίου, απεργίας της ΑΔΕΔΥ με στόχο τη διασφάλιση των Πανελλαδικών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών Εξετάσεων ζητώντας να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις. svg%3E

Μετάθεση στάσης εργασίας από τον ΟΑΣΑ

Το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών του ΟΑΣΑ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι μεταθέτει για αργότερα τη στάση εργασίας και συγκεκριμένα από τις 13.00-17.00 προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι Πανελλήνιες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments