Διεθνή

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός επιταχύνεται στην Αφρική

ΠΟΥ: Ο κορωνοϊός επιταχύνεται στην Αφρική
ΠΟΥ: Στην γρήγορη εξάπλωση της πανδημίας στην Αφρική αναφέρθηκε σήμερα αξιωματούχος του Οργανισμού.

Σχετικά με την εξάπλωση της πανδημία στην Αφρική κάνουν λόγο αξιωματούχοι του ΠΟΥ. Να θυμίσουμε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κορωνοϊός να έχει ξεφύγει από εργαστήριο της Ουχάν. Να θυμίσουμε ότι ο κορωνοϊός και οι προσπάθειες αποφυγής μελλοντικών πανδημιών συζητήθηκαν στη σύνοδο κορυφής τους στην Κορνουάλη το Σάββατο, όπου οι ηγέτες της G7 συνομίλησαν και με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Το τρίτο κύμα των κρουσμάτων Covid-19 “εξαπλώνεται και επιταχύνεται” στην Αφρική με τα παραλλαγμένα στελέχη, προειδοποίησε σήμερα το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ήπειρο, ζητώντας αύξηση της προμήθειας εμβολίων. Κρούσματα σήμερα 12/6

Έκκληση για ενίσχυση των παραδόσεων των εμβολίων

Ο αριθμός των “κρουσμάτων αυξάνεται κατά 22% εβδομαδιαίως” στο σύνολο της ηπείρου, δήλωσε με ανησυχία η δρ Ματσιντίσο Μοέτι, διευθύντρια του ΠΟΥ για την Αφρική, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου. Η αξιωματούχος απηύθυνε έκκληση για την ενίσχυση των παραδόσεων των εμβολίων: “Η Αφρική χρειάζεται αυτές τις δόσεις εδώ και τώρα για να αναχαιτίσει το τρίτο κύμα”.

“Σχεδόν 12 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένοι αλλά αυτό αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του πληθυσμού” της ηπείρου διευκρινίζει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωση. Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η Ναμίμπια και η Ουγκάντα έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερό τους αριθμό εβδομαδιαίων κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, υπογραμμίζει ο ΠΟΥ.

Βασικός λόγος της εξάπλωσης οι καιρικές συνθήκες

Σύμφωνα με του ΠΟΥ, αυτή η αύξηση εξηγείται σε μεγάλο βαθμό από τις πιο ψυχρές καιρικές συνθήκες για την εποχή στο νότιο τμήμα της Αφρικής και την εξάπλωση πιο μεταδοτικών μεταλλαγμένων στελεχών.

Ο ΠΟΥ Αφρική σημείωσε επίσης μια επιτάχυνση του εμβολιασμού στην ήπειρο, με περισσότερες από 5 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών, σε σχέση με έναν εβδομαδιαίο μέσο όρο 3,5 εκατομμυρίων δόσεων κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων.

Ο ΠΟΥ ετοιμάζεται για την δεύτερη φάση έρευνας για την προέλευση του κορωνοϊού

«Πιστεύουμε ότι όλες οι υποθέσεις πρέπει να είναι ανοιχτές και θα περάσουμε στην δεύτερη φάση των ερευνών», δήλωσε ο Δρ. Τέντρος, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τις έρευνες από σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της πανδημίας. Οπως επιβεβαίωσε σύμφωνα με το SkyNews, ο ΠΟΥ προετοιμάζεται για τη δεύτερη φάση της έρευνάς του σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού, τονίζοντας ότι θα χρειαστεί «διαφάνεια» και «συνεργασία» από την πλευρά της Κίνας. ΠΟΥ κορωνοϊός

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν, τον περασμένο μήνα, διέταξε αξιωματούχους πληροφοριών να «διπλασιάσουν» τις προσπάθειες για να διερευνήσουν την προέλευση της πανδημίας κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της θεωρίας ότι προήλθε από εργαστήριο στην Κίνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments