Ελλάδα

ΚΚΕ: Αδειανό πουκάμισο η αλληλεγγύη της ΕΕ στο προσφυγικό

ΚΚΕ: Αδειανό πουκάμισο η αλληλεγγύη της ΕΕ στο προσφυγικό
ΚΚΕ: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος έστειλε το δικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες εκφράζει το ΚΚΕ με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Πρόσφατα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε για την ταυτότητα του κόμματος.

ΚΚΕ: Η ανακοίνωση για Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, στα εκατομμύρια πρόσφυγες παγκόσμια.

ΚΚΕ

Η διαιώνιση του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, η όξυνση του προβλήματος που προμηνύουν τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα στην ευρύτερη περιοχή, εν μέσω της εξελισσόμενης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η απαράδεκτη εργαλειοποίηση του προσφυγικού στα γεωπολιτικά παζάρια, αποδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων.»

«Ξεριζώνουν λαούς για γεωπολιτικά συμφέροντα»

Η ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στους οποίους πρωταγωνιστούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, κόντρα στην Κίνα, τη Ρωσία, άλλες περιφερειακές δυνάμεις, ξεριζώνουν ολόκληρους λαούς, για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και να προωθηθούν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες γιατί προωθεί τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΕΕ, με στόχο τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης, συνεχίζοντας το “έργο” των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ

ΚΚΕ: Νέος εγκλωβισμός με τα κέντρα ένταξης

Υπερθεματίζει για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ, που εμπεριέχει νέες αντιδραστικές διατάξεις για ένταση της καταστολής και των απελάσεων, προβλέπει ενίσχυση του ρόλου της Frontex, που οδηγεί και σε αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, αυστηροποιεί τις διαδικασίες ασύλου, καταπατά δικαιώματα και τη Συνθήκη της Γενεύης. Αυτά τα μέτρα η ΝΔ επιδιώκει να τα θεσμοθετήσει με νομοσχέδιο που εξήγγειλε.

Η ανακοίνωση λειτουργίας “κέντρων ένταξης” σηματοδοτεί νέο εγκλωβισμό, ακόμα και αναγνωρισμένων προσφύγων, ενώ την ίδια στιγμή ορθώνονται νέοι πραγματικοί και ηλεκτρονικοί φράχτες, με στόχο τη ρύθμιση της “στρόφιγγας” των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου σε φθηνό εργατικό δυναμικό. ΚΚΕ

ΚΚΕ: Πρόσκαιρη η μείωση των ροών

Για όσους αναγνωρισμένους πρόσφυγες επιθυμούν να παραμείνουν στη χώρα προβλέπονται ελάχιστα για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία και αφήνονται εκτεθειμένοι στις ορέξεις της μεγαλοεργοδοσίας και των διάφορων κυκλωμάτων. Η πρόσκαιρη μείωση των προσφυγικών ροών, ως αποτέλεσμα μιας σειράς συγκυριών, αλλά και της έντασης της καταστολής, εγκυμονεί νέα έξαρσή τους, όπως πρόσφατα συνέβη σε Ιταλία και Ισπανία.

«Η προσπάθεια ωραιοποίησης της κατάστασης από την κυβέρνηση δεν επιτρέπει κανένα εφησυχασμό. Στην πραγματικότητα πασχίζει να ξεπεράσει τις δίκαιες λαϊκές κινητοποιήσεις, επιταχύνοντας την κατασκευή νέων μόνιμων υπερδομών – φυλακών της ΕΕ στα νησιά του Αιγαίου και τον Έβρο. «Προσπαθεί να “χρυσώσει το χάπι”, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες για τη δήθεν “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” που έχει αποδειχτεί “πουκάμισο αδειανό”.

Άλλωστε, τα μειωμένα κονδύλια που προβλέπονται από τα ευρωπαϊκά ταμεία για τη διαχείριση του προσφυγικού, θα σηματοδοτήσουν ημερομηνία λήξης των διάφορων “αντισταθμιστικών μέτρων”, που έχουν στόχο την απόσπαση της συναίνεσης του λαού στη μετατροπή της χώρας σε “φυλακή ψυχών”. Θα καταστήσουν ακόμα πιο ενεργό το ρόλο των διάφορων ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται αδρά κερδοσκοπώντας πάνω στον ανθρώπινο πόνο και την ίδια στιγμή εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων σε αυτές, οι οποίοι μένουν απλήρωτοι και υπό την απειλή απόλυσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments