Αθλητισμός

Ουκρανία Αυστρία 0-1: Ιστορική πρόκριση για τους 16

Ουκρανία Αυστρία 0-1: Ιστορική πρόκριση για τους 16
Ουκρανία Αυστρία 0-1: Μεγάλο ζητούμενο για την συγκεκριμένη μάχη ήταν η νίκη και η πρόκριση για την Αυστρία, την οποία και κατάφερε.

Ιστορική νίκη και πρόκριση για την Αυστρία η οποία νίκησε με 1-0 την Ουκρανία. Να θυμίσουμε ότι η Ολλανδία πέρασε στους 16 νικώντας την Βόρεια Μακεδονία. Ακόμη, την Κυριακή «κλείδωσαν» οι δύο πρώτες  θέσεις για τους «16» του Euro 2020 από τον πρώτο όμιλο, με την Ιταλία να τερματίζει πρώτη μετά και τη νίκη της με 1-0 επί της Ουαλίας, η οποία πήρε το δεύτερο εισιτήριο, ενώ ισόβαθμη με τους Ουαλούς τερμάτισε η Ελβετία που κέρδισε με 3-1 τους Τούρκους

Πιο συγκεκριμένα, η Αυστρία ήθελε πάση θυσία τη νίκη στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων κόντρα στην Ουκρανία για να προκριθεί στη φάση των «16» του Euro 2020. Αυτό και έγινε καθώς κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να σκοράρει.

Το γκολ του Μπαουμγκάρτνερ

Οι Αυστριακοί επικράτησαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπαουμγκάρτνερ στο πρώτο ημίχρονο, ανέβηκε στη 2η θέση και πήρε μια ιστορική πρόκριση για τα νοκ-άουτ όπου θα παίξουν με την Ιταλία το Σάββατο 26 Ιουνίου (22:00) στο Γουέμπλεϊ.

Η Ουκρανία, η οποία έπαιζε για δύο αποτελέσματα, έμεινε στην 3η θέση με 3 βαθμούς και θα χρειαστεί να περιμένει ως το τέλος της 3ης αγωνιστικής για να ξέρει αν θα είναι μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων για να περάσει στους «16». Η ομάδα του Φόντα μπήκε πιο δυνατά στο ματς, απείλησε με τους Σάμπιτσερ (7′) και Αρναούτοβιτς και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα λίγο αργότερα.

Μετά από κόρνερ του Αλάμπα από τα αριστερά, ο Μπαουμγκάρτνερ με κοντινή προβολή νίκησε τον Μπούστσαν και έκανε το 1-0 για την Αυστρία στο 21′. Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν ευκαιρία για την ισοφάριση στο 29′, με τον Σαπαρένκο να κάνει το σουτ από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Μπούστσαν απομάκρυνε.

Η ομάδα του Αντρέι Σεβτσένκο δεν είχε πολλές επιλογές στη συνέχεια, καθώς έπρεπε να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, που θα της έδινε την πρόκριση. Οι Αυστριακοί οπισθοχώρησαν σχετικά, αλλά δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, με εξαίρεση ένα παρ΄ολίγον αυτογκόλ του Λάινερ στο 61΄ (έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Μπάχμαν). Οι Ουκρανοί δεν είχαν ιδέες στην επίθεση, οι Γιαρμολένκο και Γιάρεμτσουκ ήταν απομονωμένοι, οι αλλαγές δεν βοήθησαν και η Αυστρία κράτησε σχετικά εύκολα τη νίκη-πρόκριση, αφού το διαγώνιο σουτ του Γιάρεμτσουκ στο 87΄ ήταν πολύ άστοχο.

Οι συνθέσεις

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Σίντορτσουκ, Ζαμπάρνι, Μικολένκο, Ματβιγένκο, Καραβάεβ, Ζιντσένκο, Σαπαρένκο, Μαλινόβσκι, Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ

Αυστρία(Φράνκο Φόντα): Μπάχμαν, Χιντερέγκερ, Ντράγκοβιτς, Αλάμπα, Μπαουμγκάρτνερ, Λάινερ, Λάιμερ, Σλάγκερ, Γκρίλιτς, Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments