Αθλητισμός

Ιταλία – Ουαλία 1-0: Κορυφή οι Ατζούρι, πρόκριση και για τους Ουαλούς

Ιταλία – Ουαλία 1-0: Κορυφή οι Ατζούρι, πρόκριση και για τους Ουαλούς
Ιταλία - Ουαλία 1-0: Η Ιταλία πέτυχε το απόλυτο νικών στον όμιλο του Euro - Στη 2η θέση οι «Δράκοι».

Παίζοντας στο ρελαντί, η Ιταλία κατόρθωσε να επικρατήσει με 1-0 της Ουαλίας. Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα, η Ελβετία επικράτησε με 3-1 της Τουρκίας.

Οι Ιταλοί παρατάχθηκαν με οχτώ αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα, έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, ενώ η οι Ουαλοί ήταν αυτοί που καίγονταν περισσότερο για τουλάχιστον έναν βαθμό, για να μην έχουν άγχος από το τι θα συμβαίνει την ίδια ώρα στο Ελβετία – Τουρκία.

Ιταλία – Ουαλία 1-0: Το ματς

Το νικητήριο γκολ για την Ιταλία ήρθε με πλασέ στην κίνηση του Πεσίνα στο 39′, έπειτα από φάουλ του Βεράτι.

Και αυτό το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και χάρισε στην Ιταλία την πρώτη θέση με το απόλυτο στον όμιλο (9 βαθμοί), χωρίς να δεχτεί γκολ στα τρία παιχνίδια και με την ισοφάριση ενός ρεκόρ που κρατάει – κρατείται – 82 ολόκληρα χρόνια.

Τριάντα ματς αήττητοι συμπλήρωσαν οι Ιταλοί. 25 νίκες, πέντε ισοπαλίες. 30 ματς είχαν μείνει αήττητοι από το 1935 έως το 1939. Με 24 νίκες και έξι ισοπαλίες. Ιταλία - Ουαλία 1-0

Τελευταία ήττα για την Ιταλία του Μαντσίνι ήταν αυτή κόντρα στην Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος, για το Nations League, τον Σεπτέμβριο του 2018. Έκτοτε δεν έχει χαμένο παιχνίδι.

Κι αν στο ποδόσφαιρο υπάρχει όντως ο όρος «γλυκιά ήττα»; Μία τέτοια γνώρισε σήμερα η Ουαλία. Διότι αυτό το 1-0 δεν την έστειλε… σπίτι της, αλλά στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πρόκριση στο νήμα για την Ουαλία

Ισόβαθμη με την Ελβετία στους 4 βαθμούς, αλλά το 3-1 των Ελβετών απέναντι στους Τούρκους δεν (τους) ήταν αρκετό.

Στο goal average οι Ουαλοί είναι καλύτερη από την παρέα του Σακίρι και του Σεφέροβιτς και πανηγυρίζουν την πρόκριση στους «16», αφήνοντας την Ελβετία στο άγχος για το αν στο φινάλε του πρώτου γύρου θα ανήκουν στις καλύτερες τρίτες.

Μονάχα μια ευκαιρία είχε να αντιπαραθέσει η Ουαλία, ένα βολέ του Μπέιλ μέσα από την περιοχή, στον… καταιγισμό των Ιταλών που είχαν το γκολ του Πεσίνα, ένα δοκάρι από φάουλ του Μπερναντέρσκι και 5-6 ακόμα καλές στιγμής για να τελειώσουν το ματς.

Η απευθείας κόκκινη του Αμπαντού στο 55′ άφησε την Ουαλία με δέκα παίκτες, έκανε τη διαχείριση του υπέρ τους σκορ πιο εύκολη για τους ποδοσφαιριστές του Μαντσίνι οι οποίοι θα βρουν απέναντί τους στους «16» τον τρίτο του 3ου ομίλου, δηλαδή είτε την Ουκρανία, είτε την Αυστρία.

Όσο για την Ουαλία; Θα παίξει με τον δεύτερο του δεύτερου ομίλου, δηλαδή είτε τη Ρωσία, είτε τη Φινλανδία. Όχι κι άσχημα για τις φιλοδοξίες τους να φτάσουν ακόμα ψηλότερα στη διοργάνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments