Ελλάδα

Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του 2021

Θερινό ηλιοστάσιο: Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του 2021
Θερινό ηλιοστάσιο: Η μεγαλύτερη μέρα για την φετινή χρονιά και πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού είναι σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου.

Σήμερα Δευτέρα 21 Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη μέρα του 2021 και η πρώτη επίσημη μέρα του καλοκαιριού, καθώς το πρωί (στις 06:32 ώρα Ελλάδας) έλαβε χώρα το θερινό ηλιοστάσιο.

Θερινό ηλιοστάσιο

Από εδώ και πέρα, στο βόρειο ημισφαίριο -όπου ανήκει και η χώρα μας- οι μέρες θα μικραίνουν σταδιακά, στην αρχή ανεπαίσθητα και από τον Αύγουστο πιο αισθητά, ενώ οι νύχτες θα μεγαλώνουν αντίστοιχα. Από την άλλη, στο νότιο ημισφαίριο θα είναι η πρώτη μέρα του χειμώνα (χειμερινό ηλιοστάσιο).

Τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες, που ορίζουν αστρονομικά τη διάρκεια των εποχών του έτους, συμβαίνουν επειδή οι ημέρες του έτους δεν έχουν ίση διάρκεια μεταξύ τους. Η αιτία είναι ότι η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο και ο άξονας περιστροφής της παρουσιάζει κλίση σχεδόν 23,4 μοιρών. Αν δεν υπήρχε αυτή η κλίση, δεν θα υπήρχαν οι εποχές και η μέρα θα διαρκούσε πάντα 12 ώρες, ενώ ο Ήλιος θα ακολουθούσε κάθε μέρα το ίδιο «μονοπάτι» πάνω από τη Γη.

Εξαιτίας όμως της κλίσης του άξονα περιστροφής, τη μισή χρονιά (από την εαρινή έως την φθινοπωρινή ισημερία) το βόρειο ημισφαίριο «γέρνει» προς τον Ήλιο, με αποκορύφωμα στο θερινό ηλιοστάσιο το οποίο συμβαίνει μεταξύ της 20ής και της 22ας Ιουνίου, ενώ την άλλη μισή χρονιά το νότιο ημισφαίριο «γέρνει» περισσότερο προς τον Ήλιο, με αποκορύφωμα στο χειμερινό ηλιοστάσιο.

Παραλία Μυλοκοπή: Η εξωτική θάλασσα μια ώρα από την Αθήνα

Η παραλία Μυλοκοπή αποτελεί ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς τον οποίο μπορεί κανείς να επισκεφθεί σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Αντίστοιχοι προορισμοί είναι η παραλία Ψάθα, καθώς και η παραλία X-beach, όπου μπορεί κανείς να φτάσεις μόνο μέσω θαλάσσης. Θερινό ηλιοστάσιο

Φεύγοντας μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα μπορεί να συναντήσει κανείς παραλίες – διαμάντια. Άλλες είναι περισσότερο γνωστές και άλλες όχι αλλά πολλές από αυτές είναι απαράμιλλης ομορφιάς. Μια από αυτές βρίσκεται στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και απέχει 1 ώρα περίπου από την Αθήνα και 20 λεπτά από το Λουτράκι με αυτοκίνητο.

Παραλία Μυλοκοπή: Απαράλληλης ομορφιάς

Η παραλία βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία προϊόν γεωλογικών αλλαγών αιώνων. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες από την εμφανή έντονη σεισμικότητα της περιοχής. Τα νερά είναι κρυστάλλινα με διαυγές σμαράγδι χρώμα που αφοπλίζει.

Στην ουσία η παραλία χωρίζεται σε δυο μέρη, τη Μικρή Μυλοκοπή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή. Η Μικρή Μυλοκοπή έχει μια πανέμορφη παραλία, αμμώδης με ψιλό χαλικάκι, τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος που προσφέρει την απαιτούμενη σκιά. Προσφέρεται για μικρά σκάφη καθώς ο κολπίσκος είναι απάνεμος αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι δε διαθέτει ράμπα σκαφών.

Η Μεγάλη Μυλοκοπή, τώρα, έχει επίσης τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά, μια μικρή παραλία με ψιλό χαλικάκι και σχιστόπλακες στο μεγαλύτερο μέρος της, ακόμα και μέσα στο βυθό. Είναι ιδανική για ψάρεμα με καλάμι ή ψαροντούφεκο ή για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα. Πάρτε μαζί σας ομπρέλα θαλάσσης, νερό, καφέ, φαγητό και εξοπλισμό ψαρέματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments