Αθλητισμός

Φινλανδία Βέλγιο 0-2: Προκρίνεται πρώτη στους 16

Φινλανδία Βέλγιο 0-2: Προκρίνεται πρώτη στους 16
Φινλανδία Βέλγιο 0-2: Οι δύο εθνικές ομάδες δίνουν την μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Φινλανδία και Βέλγιο δίνουν μάχη για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Να θυμίσουμε ότι η Ολλανδία πέρασε στους 16 νικώντας την Βόρεια Μακεδονία. Ακόμη, την Κυριακή «κλείδωσαν» οι δύο πρώτες  θέσεις για τους «16» του Euro 2020 από τον πρώτο όμιλο, με την Ιταλία να τερματίζει πρώτη μετά και τη νίκη της με 1-0 επί της Ουαλίας, η οποία πήρε το δεύτερο εισιτήριο, ενώ ισόβαθμη με τους Ουαλούς τερμάτισε η Ελβετία που κέρδισε με 3-1 τους Τούρκους.

Το Βέλγιο επικράτησε της Φινλανδίας με σκορ 2-0, με τον Ρομέλου Λουκάκου να σκοράρει και να χαρίζει την πρόκριση στη Δανία και τον Κρίστιαν Έρικσεν, αφού οι «κόκκινοι διάβολοι», έκαναν το απόλυτο στον όμιλο και πέταξαν ουσιαστικά εκτός συνέχειας το σύνολο του Μάρκου Κάνερβα. Φινλανδία Βέλγιο 0-2

Τα γκολ της βραδιάς

Στο 65ο λεπτό ο Λουκάκου έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τους Βέλγους, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του Μαρτίνεθ. Εντούτοις η φάση εξετάστηκε στο VAR, με το γκολ του διεθνούς επιθετικού της Ίντερ να ακυρώνεται για οφσάιντ του σκόρερ.

Πέντε λεπτά αργότερα πάντως το γκολ των Βέλγων μέτρησε. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Βερμάλεν πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, με την μπάλα να χτυπάει στη συνέχεια στον Χράντετσκι και να καταλήγει στα δίχτυα της Φινλανδίας.

Στο 81ο λεπτό ο Λουκάκου με ωραίο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Με σύστημα 5-3-2 θα παραταχθούν οι Φινλανδοί, ενώ οι Βέλγοι έχουν διάταξη 3-4-3, με τον προπονητή των κόκκινων διαβόλων να κάνει αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα πρώτα δύο ματς αλλά να έχει στο βασικό σχήμα τους Ρομέλου Λουκάκου και Κέβιν Ντε Μπρόινε.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Χράντετσκι, Ραιτάλα, Τόιβιο, Αραγιούρι, Ο’Σόνεσι, Ούρονεν, Λουντ, Σπαρβ, Καμαρά, Πογιάνπαλο, Πούκι

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Μπογιάτα, Ντεναγέρ, Βερμάλεν, Τροσάρ, Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Σαντλί, Ντοκού, Λουκάκου, Ε.Αζάρ

Τα κριτήρια διαβάθμισης σε διπλή ή πολλαπλή ισοβαθμία

-Περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια -Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια -Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια -Εάν έπειτα απ’ την εφαρμογή των κριτηρίων από 1 έως 3 υπάρχουν ακόμα ισόβαθμες ομάδες (ύστερα από περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή 4 ομάδων), επανεφαρμογή των κριτηρίων 1 έως 3 μόνο γι’ αυτές τις ομάδες -Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια ομίλου -Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια ομίλου -Περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια ομίλου -Αν στην 3η αγωνιστική δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, το παιχνίδι έρθει ισόπαλο και έχουν ίδιους βαθμούς, γκολ υπέρ και γκολ κατά στον όμιλο, διεξάγεται διαδικασία πέναλτι (δεν ισχύει αν υπάρχει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία). -Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη) -Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments