Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό
Πανδημία ενημέρωση: Σήμερα Τρίτη αναμένεται να γίνει η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση για την πανδημία. Να θυμίσουμε ότι την Δευτέρα τα κρούσματα ανήλθαν στα 209  εκ των οποίων 94 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ η Θεσσαλονίκη κατέγραψε  21  νέες λοιμώξεις. Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη Τρίτη καταγράφηκαν 1339 νέες λοιμώξεις.

Στην ενημέρωση συμμετέχουν η Μαρία Θεοδωρίδου, πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών και ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας.

Aνακοινώθηκε πως πλέον, οι ενημερώσεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα. Μία για το εμβόλιο και μία κάθε Πέμπτη μετά τις συνεδριάσεις των ειδικών.

Ηπιότερο το νέο κύμα όταν έρθει – Θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία τόνισε πως υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με διπλή χαρά, αφού θεωρείται σύμμαχος στη μάχη κατά της πανδημίας.

Η ίδια είπε πως η υποχώρηση της πανδημίας οφείλεται κυρίως στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, ενώ έκρουσε καμπανάκι για την μετάλλαξη Δέλτα και το ενδεχόμενο νέου κύματος της πανδημίας. Σημείωσε με νόημα πως αν έρθει αυτό το νέο κύμα, θα είναι ηπιότερο σε ό, τι αφορά τις νοσηλείες και θα αφορά αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

«Σε 20 από τις 28 χώρες της ΕΕ που συστήνεται ως πρόγραμμα εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca, γίνεται σύσταση χορήγησης με αυτό το εμβόλιο στην δεύτερη δόση, αφού ο κίνδυνος είναι πραγματικά ελάχιστος», τόνισε, υπενθυμίζοντας πως άνοιξε η πλατφόρμα για αλλαγή της δεύτερης δόσης με Astrazeneca για όσους το δικαιούνται.

«Η χορήγηση δύο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό διεθνή μελέτη», είπε επίσης, πριν αναφερθεί στις αναφορές που γίνονται ήδη διεθνώς για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου. Τόνισε πως οι μελέτες θα καθορίσουν το πότε θα χρειαστεί η τρίτη «αναμνηστική» δόση, ωστόσο τόνισε πως με βάση τα ως τώρα δεδομένα, η προστασία από τις δύο δόσεις δείχνει να διαρκεί περισσότερο από όσο υπολόγιζαν αρχικά οι ειδικοί.

Δείτε live την ενημέρωση

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments