Ελλάδα

Μόσιαλος: Τέταρτο κύμα από τη μετάλλαξη Δέλτα

Μόσιαλος: Τέταρτο κύμα από τη μετάλλαξη Δέλτα
Μόσιαλος: «Καμπανάκι» από τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα.
Μόσιαλος: «Καμπανάκι» από τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο για τη μετάλλαξη Δέλτα στην Ελλάδα.

Βέβαιος για το γεγονός ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει, εμφανίστηκε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. «Το θέμα είναι πόσο μπορούμε να το καθυστερήσουμε στην χώρα μας», ξεκαθάρισε ο καθηγητής. Να τονίσουμε πως ως προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης της συγκεκριμένης μετάλλαξης, η Ελλάδα πέρασε σήμερα άλλο ένα ορόσημο, αυτό των 8 εκατομμυρίων δόσεων εμβολιασμού.

Μόσιαλος: Ποιους θα πλήξει το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού

«Το έχει πει και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την πρόληψη των νοσημάτων ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα επικρατήσει μέχρι τέλος Αυγούστου σε όλες τις χώρες της ΕΕ και θα αποτελεί το 90% των νέων κρουσμάτων», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. Τόνισε ότι το 4ο αυτό κύμα κορωνοϊού θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί και τους ανοσοκατασταλμένους που δεν τους έχουν πιάσει οι 2 δόσεις.

Μόσιαλος

Μάλιστα, σημείωσε πως ίσως θα πρέπει να επισπευσθεί η τρίτη δόση για τους ανοσοκατασταλμένους για να προστατευτούν, ενώ ανέφερε πως θα είναι μικρά τα προβλήματα για τους εμβολιασμένους. Υπογράμμισε πως τώρα στόχος στην χώρα μας είναι το 70% του πληθυσμού να έχει κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου μέσα στον Ιούλιο και πως αυτή την στιγμή περίπου το 40% των ατόμων 60-70 ετών που δεν έχει εμβολιαστεί.

Μόσιαλος: Πρέπει να ενταθούν οι περιορισμοί

«Πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί, η κυβέρνηση πρέπει να εστιάσει που είναι τα προβλήματα, σε ποιες ηλικιακές ομάδες και περιοχές έτσι ώστε με ειδικές παρεμβάσεις να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιαστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχολιάζοντας την ανάρτηση του με τα συγκεντρωτικά στοιχεία για όσους έχασαν την ζωή τους από την πανδημία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία, πάνω από το 90% των νεκρών ήταν μη εμβολιασμένοι, ανέφερε πως σε αυτά φαίνεται η ελάχιστη επίπτωση των εμβολιασμών και πως αυτούς τους πίνακες θα έπρεπε να δημοσιεύει καθημερινά ο ΕΟΔΥ στην χώρα μας. Μόσιαλος

Ο ίδιος εκτίμησε ότι είναι πολύ καλό να γίνει η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους. «Πρόκειται για ανάκληση δικαιωμάτων για όσους θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά. Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο καθηγητής δήλωσε πως πλέον το ποσοστό των εμβολιασμένων στον υγειονομικό τομέα παρουσιάζει αυξητική τάση και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να εκτιμήσει αυτά τα ποσοστά τον Σεπτέμβριο και να πάρει την απόφαση για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς των υγειονομικών τότε. «Δεν θα έλεγα το ίδιο για κάθε Έλληνα πολίτη», πρόσθεσε ο ίδιος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments