Πολιτική

Δένδιας: Μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη

Δένδιας: Μεταβαίνει σήμερα στη Ρώμη
Δένδιας: Στη Ρώμη θα μεταβεί σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Με ποιους θα συναντηθεί.

Στη Ρώμη θα μεταβεί σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Ο λόγος της επίσκεψης είναι η συμμετοχή του στην Υπουργική Συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας κατά του «Ισλαμικού κράτους», την οποία συνδιοργανώνουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ιταλίας Λουίτζι ντι Μάιο και των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν. Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του.

Δένδιας: Με ποιους θα συναντηθεί ο Νίκος Δένδιας

Στο περιθώριο της εν λόγω υπουργικής συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικων, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να έχει διμερείς συναντήσεις με τον ασκούντα χρέη πρωθυπουργού και υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Αουρέλιο Τσιόκοϊ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Κένυας Ρασέλ Ομάμο και του Νίγηρα Μασούντου Χασούμι (χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ), την νέα υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Ζεϊνά Ακάρ, καθώς και τον υπουργό Εξωτερικών της Σιγκαπούρης Βίβιαν Μπαλακρίσναν. Δένδιας

Δένδιας: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του

Στις 10:35 το πρωί ξεκίνησε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Ινδό ομόλογό του, Δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ (Subrahmanyam Jaishankar) το Σάββατο. Πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών εδώ και 18 χρόνια, που διανοίγει νέες προοπτικές για εμπέδωση και αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας σε σειρά τομέων κοινού ενδιαφέροντος, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ινδίας στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της ιδρυτικής συμφωνίας πλαισίου του Οργανισμού της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας. «Ήταν μεγάλη χαρά να υπογράψω τη συμφωνία πλαίσιο της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας. Μια πρωτοβουλία του Ινδού πρωθυπουργού, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 120 χώρες, με προεξάρχουσα τη θέση της Γαλλίας» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Δένδιας

Περαιτέρω, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως πάγια θέση της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η επένδυση στην πράσινη ενέργεια. Από τη μεριά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ, καλωσόρισε την Ελλάδα στην οικογένεια της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας. «Είναι τιμή μου που βρέθηκα εδώ, για την υπογραφή από εσάς, της ένταξης στη Συμμαχία» είπε απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια. Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως πρόκειται για μια κοινή μας δέσμευση προς ένα πιο πράσινο πλανήτη, μια περισσότερο αειφόρο ανάπτυξη. Στη συνέχεια ακολούθησαν δηλώσεις των δύο υπουργών στον Τύπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments