Αθλητισμός

Kante: Χρυσή Μπάλα βλέπουν οι υποστηρικτές του

Kante: Χρυσή Μπάλα βλέπουν οι υποστηρικτές του
Kante: Ο χαμογελαστός αντι-σταρ έχει όλα τα συν για να πάρει την Χρυσή Μπάλα.

Όταν παίζει η Γαλλία το ενδιαφέρον δεν είναι μονάχα στραμμένο στον Κιλιάν Εμπαπέ, τον Πολ Πογκμπά ή τον Αντουάν Γκριεζμάν και τον Καρίμ Μπενζεμά. Οι φίλαθλοι αναζητούν τον «NG» που δεν είναι άλλος από τον Εν’ Γκολό Καντέ. Ενας σταρ, αλλά και αντί-σταρ ταυτόχρονα.

Η δημοσκόπηση της εταιρίας Odoxa-RTL-Winamax στην αρχή του Ιουνίου, πριν την σέντρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ανέδειξε τον 30χρονο μέσο ως το δημοφιλέστερο ποδοσφαιριστή της Ρωτήθηκαν 1.005 άνθρωποι που αγαπούν και παρακολουθούν το άθλημα. Το 24% έδειξε την προτίμησή του στον άσο της Τσέλσι. Παράλληλα, στους δρόμους του Παρισιού κι όχι μόνο οι φανέλες με το όνομά του έχουν αυξηθεί.

Πέραν των αγωνιστικών επιτευγμάτων του αυτό που τον κάνει αγαπητό στο κοινό είναι η απλότητά του. Για τον ίδιο λόγο τον αγαπούν και στο εσωτερικό του εθνικού συγκροτήματος. Το αν είναι αλήθεια ή ψέμματα πως δεν κοιμάται ποτέ μετά τις 23:30 τη νύχτα ή για τις διατροφικές συνήθειές του και άλλα πολλά, δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Ο Καντέ έχει κερδίσει την προσοχή των ποδοσφαιρόφιλων γιατί γύρω του υπάρχει και άλλη μια συζήτηση. Για το αν είναι υπερτιμημένος ή υποτιμημένος.

«Ολοι τον βλέπουν σαν έναν αμυντικό μέσο “παλιάς κοπής”, αλλά έχει δεξιότητες με τη μπάλα στα πόδια και είναι ικανός στο να δίνει εξαιρετικές πάσες», δήλωσε ο πρώην προπονητής του στην Τσέλσι, Φρανκ Λάμπαρντ. Ο Τόμας Τούχελ τον εκμεταλλεύτηκε επιθετικά, του έδωσε μεγαλύτερο ρόλο κι ο Καντέ έδειξε πως έχει κι αυτή την πλευρά. Στο EURO δεν την έχουμε δει ως τώρα μια κι ο Ντιντιέ Ντεσάν τον θέλει μονάχα για να διατηρεί την ισορροπία σε μια ομάδα που είναι ιδιαίτερα προσεκτική παρά το τεράστιο ταλέντο της. Τα νούμερά του στη φάση των ομίλων δείχνουν πως είναι ένας κεντρικός μέσος «top»: έχει τρέξει 32 χιλιόμετρα, ανακτά επτά φορές τη μπάλα ανά ματς, έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του (που είναι κυρίως κοντινές και οριζόντιες), έχει κάνει οχτώ κλεψίματα σε μονομαχίες ένας με έναν.

Το ρεκόρ της Γαλλίας με τον Καντέ είναι: 35 νίκες, δέκα ισοπαλίες και μόλις τέσσερις ήττες. Απαραίτητος. Με τις αντιπάλους να προσαρμόζονται ολοένα και καλύτερα στον Πογκμπά και τον Γκριεζμάν ή τον Μπενζεμά να γυρνούν αρκετά πίσω για να παραλάβουν τη μπάλα, στ’ αποδυτήρια φέρεται να ζήτησαν από τον Ντεσάν την αλλαγή της διάταξης σε 3-5-2 κι αυτό σημαίνει πως ο Καντέ θα έχει διευρυμένες ευθύνες στην επίθεση. Αυτό που θεωρείται σίγουρο στην Γαλλία αλλά και σε όποια χώρα βρίσκονται οι υποστηρικτές του , είναι πως ο Καντέ θα πάρει τη Χρυσή Μπάλα. «Αν θα μπορούσα να τον ψηφίσω θα το έκανα. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και άνθρωπος», είπε ο τεχνικός της Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσι. Πολλοί που ανήκουν στο πάνελ της επιλογής για το μεγάλο βραβείο έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα τον ψηφίσουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments