Πολιτική

Μητσοτάκης σε ΣΕΒ: Είναι ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα

Μητσοτάκης σε ΣΕΒ: Είναι ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα
Μητσοτάκης σε ΣΕΒ: Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του συνδέσμου μίλησε ο πρωθυπουργός τονίζοντας τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ. Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας παρεβρέθηκε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση εισοδήματος.

Πιο συγκεκριμένα, στην αρχή της συζήτησης ο πρωθυπουργός τόνισε ως οι συνθήκες είναι καλές για να κάνουμε ένα άλμα προόδου και να προχωρήσουμε σε ανάπτυξη που θα περιορίζει τις ανισότητες. Η χώρα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη για το νέο αναπτυξιακό άλμα, ανέφερε σχετικά.

“Τώρα μπορούμε να πούμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά ότι είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα”

Ο πρωθυπουργός, σε συζήτηση που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά και τον πρόεδρο του ΔΣ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, έστειλε μήνυμα στους επενδυτές ότι «είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα». «Τώρα μπορούμε να πούμε με πολύ μεγαλύτερη σιγουριά ότι είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα. Και το λέω με απόλυτη βεβαιότητα ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας διαγράφονται εξαιρετικά θετικές» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την εδραία πεποίθησή του ότι οι συνθήκες είναι απολύτως κατάλληλες για να μπορέσει να κάνει η χώρα το άλμα προόδου το οποίο θα της επιτρέψει όχι να αφήσει πίσω της μια πολύ πονεμένη δεκαετία, αλλά να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται στον διεθνή οικονομικό χάρτη. Τώρα είναι η ευκαιρία και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κι εσείς θα ανταποκριθείτε στον πρόκληση των καιρών, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Να μη γυρίσουμε στον προ κρίσης τρόπο λειτουργίας σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι «ζητούμενο δεν είναι να επανέλθουμε στον προ κρίσης και πανδημίας τρόπο λειτουργίας». Ο κ. Παπαλεξόπουλος επισήμανε ακόμη ότι «στόχος μας είναι μια συμπεριληπτική, διατηρήσιμη και βιώσιμη ανάπτυξη και αυτή δε θα επιτευχθεί νομοτελειακά.

Αλμπέρτ Μπουρλά: Η οργάνωση των εμβολιασμών στην Ελλάδα ήταν καλύτερη από τις ΗΠΑ

Προτροπή προς τους Έλληνες επιχειρηματίες ότι θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες, απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, σε συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΕΒ, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο Ανοικτής Εκδήλωσης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Έκανε μάλιστα λόγο πως «έχουμε μια χρυσή ευκαιρία μπροστά μας ως χώρα και θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε».

Επίσης, αναφερόμενος στην εμπειρία των συγγενών του που έκαναν το εμβόλιο στη Θεσσαλονίκη και της οικογένειάς του που έκανε το εμβόλιο στις ΗΠΑ, είπε -σύμφωνα με το ΑΠΕ- πως ο τρόπος που έγινε στην Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερος. Όχι μόνο στον τρόπο που οργανώθηκε η εμβολιαστική καμπάνια, αλλά και ότι έγινε κατευθείαν ψηφιακός, επισήμανε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments