Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκκενώθηκαν και άλλοι οικισμοί – Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κεφαλονιά: Εκκενώθηκαν και άλλοι οικισμοί – Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κεφαλονιά: Σε πέντε μέτωπα πλέον η πύρινη λαίλαπα - «Ξεκίνησε από έναν βοσκό», δήλωσε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα.

Ανεξέλεγκτη φαίνεται να είναι η φωτιά στην Κεφαλονιά και τα πύρινα μέτωπα γύρω από τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν αγώνα για να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα σπίτια των χωριών. Υπενθυμίζουμε πως η φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι του Σαββάτου. Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κεφαλονιά

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κεφαλονιά: Οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο της πυρκαγιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε ενεργά μέτωπα, γύρω από τα χωριά, Αγία Ειρήνη, Καπανδρίτι, Καμπιτσάτα και η κατεύθυνση του ανέμου οδηγεί την πυρκαγιά, νότια προς το χωριό της Σκάλας, ενώ όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστική καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια για να περιορίσουν τα μέτωπα.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κεφαλονιά

Η πυρκαγιά που έχει πάρει διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, μαίνεται σε δασική έκταση και λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι αποφασίστηκε η εκκένωση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι και στην Αγία Ειρήνη. Αργά το απόγευμα, σύμφωνα με το Kefalonia Magazine αποφασίστηκε και η απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στις περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κεφαλονιά

Μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας» ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κεφαλονιά: Ρόδη Κράτσα – Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό

Από την πλευρά της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι όλες οι δυνάμεις έχουν ριχτεί στην μάχη με τις φλόγες, ενώ ανέφερε, σε ότι αφορά τα πτητικά μέσα πως «ειδοποίησαν ότι τα πρώτα μέσα που ξεκίνησαν είχαν κάποια βλάβη, ελπίζουμε έως το βράδυ να μπορέσουν τα εναέρια μέσα να κάνουν αυτό που όλοι ελπίζουμε».

«Με ενημέρωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έναν βοσκό. Είναι τραγικά πράγματα αυτά να συμβαίνουν σήμερα», είπε η Ρόδη Κράτσα, λέγοντας ακόμη ότι έχουν εκκενωθεί δύο χωριά στην Κεφαλονιά.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και στη μάχη με τις φλόγες συνολικά έχουν ριχθεί 38 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα. Επίσης επιχειρεί αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου τμήματος Δυτικής Ελλάδας, ενώ ακτοπλοϊκώς έφθασαν από Πάτρα και Κυλλήνη 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Συνολικά επιχειρούν επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων, 27 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στο Αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς με ειδική πτήση της skyexress έφτασε και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ στο οποίο συμμετέχουν και Δασοκομάντος, προκειμένου να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Επιπλέον, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. μεταβαίνει στην Κεφαλονιά για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments