Αθλητισμός

Ο Άγιος Παντελεήμονας F.C. θα παίξει στο Κύπελλο Αγγλίας

Ο Άγιος Παντελεήμονας F.C. θα παίξει στο Κύπελλο Αγγλίας
Άγιος Παντελεήμονας F.C.: Θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο Κύπελλο Αγγλίας.

Ο Άγιος Παντελεήμονας F.C., ή αν θέλετε η ομάδα η St. Panteleimon F.C. της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Λονδίνου, είναι μία από τις 16 ομάδες που θα πρωτοεμφανιστούν στη διοργάνωση του Κυπέλλου Αγγλίας.

Άγιος Παντελεήμονας F.C.: Στα «μεγάλα» σαλόνια του Κυπέλλου Αγγλίας

Μια ιστορική στιγμή, αν μη τι άλλο, για τον σύλλογο, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 από μία ιδέα του Ναυπλιώτη ιερέα του Λονδίνου, Αναστάσιου Σαλαπάτα. Η αγγλική ομοσπονδία, λοιπόν, έδωσε το πράσινο φως και οι «άγιοι», όπως είναι το παρατσούκλι του συλλόγου, θα είναι μία από τις 16 πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.

Ο Άγιος Παντελεήμονας F.C. πήρε φέτος την άνοδο για την Combined Counties League (Premier Division North), που αποτελεί, ουσιαστικά, την 9η κατηγορία και φέτος θα ζήσει για πρώτη φορά την εμπειρία του αγγλικού Κυπέλλου!

Η πρώτη ομογενειακή ομάδα που αγωνίζεται στα αγγλικά πρωταθλήματα αποτελείται κυρίως από Έλληνες και Κύπριους ποδοσφαιριστές (μετανάστες ή φοιτητές) και αγωνίζεται στο 2.500 θέσεων «Queen Elizabeth II Stadium».

Άγιος Παντελεήμονας F.C.: Πως ξεκίνησε η ομάδα

«Η δραστηριότητα ξεκίνησε από τους νέους. Η κοινότητα βγαίνει μπροστά σε όλες τις δραστηριότητες που ενώνουν τον κόσμο. Η κοινότητα υπάρχει σαράντα χρόνια και η έδρα της είναι ανάμεσα σε δύο Δήμους στο βορειοδυτικό Λονδίνο, του Γουέμπλεϊ και Χάροου. Μας εμπνέει ο χώρος γύρω μας. Ο σύλλογος δημιουργήθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, στις 15 Μαΐου του 2015 και ξεκινήσαμε δυναμικά, έχοντας στο πλευρό μας ευκατάστατους κοινοτικούς παράγοντες για χορηγούς. Φέραμε από την πρώτη μέρα τον Γκάρι Γκάρσα, προπονητή με πολλά χρόνια θητείας στην Premiership. Μέσα στις πρώτες εβδομάδες είχαμε δεκάδες ομογενείς να δοκιμάζονται». Άγιος Παντελεήμονας F.C.

«Το έμβλημα έχει το εθνόσημο, ένα κιονόκρανο, τον βυζαντινό αετό με μια μπάλα ποδοσφαιρική. Στο κάτω μέρος φαίνεται το σύνθημα της ομάδας “Faith first”. Τα χρώματα είναι μπλε για την Ελλάδα, κίτρινο για την Κύπρο και το βυσσινί του Βυζαντίου. Στην κύρια φανέλα έχουμε το κίτρινο και το μπλε, στην εκτός έδρα έχει τα χρώματα της Εθνικής, μπλε και άσπρο», είχε δηλώσει στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πατέρας Αναστάσιος Σαλαπάτας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments