Ελλάδα

Παγώνη: Μέχρι τέλη Αυγούστου το τείχος ανοσίας πρέπει να είναι άνω του 80%

Παγώνη: Μέχρι τέλη Αυγούστου το τείχος ανοσίας πρέπει να είναι άνω του 80%
Παγώνη: H πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε σχετικά με την πανδημία, τους εμβολιασμούς και την μετάλλαξη Δέλτα, εφιστώντας την προσοχή στο τείχος ανοσίας.

Η Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη της μίλησε για την Μετάλλαξη Δέλτα και για το τείχος ανοσίας. Να θυμίσουμε ότι είχε αναφέρει πως από τις 20 Σεπτεμβρίο θα μπορούμε να βγάλουμε τις μάσκες. Ακόμη, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι αν δεν προσέξουμε θα έχουμε πισωγύρισμα.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε στην συνέντευξη της στο Live News, ότι «Τα πράγματα δεν είναι καλά, γιατί ελπίζαμε ότι οι εμβολιασμοί θα είχαν προχωρήσει πολύ. Ιδιαίτερα πολλοί νέοι εμβολιάστηκαν την πρώτη εβδομάδα και ύστερα έπεσαν τα ποσοστά», τόνισε.

Η Ματίνα Παγώνη

Η Ματίνα Παγώνη

Η μετάλλαξη Δέλτα «καραδοκεί»

Ιδιαίτερα, υπογράμμισε πως είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Η μετάλλαξη Δέλτα «καραδοκεί» και η μεταδοτικότητά της είναι ιδιαίτερα αυξημένη. «Μέχρι τέλη Αυγούστου αυτό το τείχος ανοσίας, που πρέπει να είναι άνω του 80%, μπορούμε να το πετύχουμε εάν τρέξουμε τους εμβολιασμούς.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα με την ινδική μετάλλαξη, η οποία έχει επιθετικότητα 50 έως 70% αύξηση, που σημαίνει πως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις ΜΕΘ. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Το μήνυμα είναι ένα: πριν φύγουμε για διακοπές θα πρέπει να πάμε να εμβολιαστούμε».

Σχετικά με τον χειμώνα

«Θα είμαστε προετοιμασμένοι για τον Οκτώβρη, γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν, ο καιρός είναι εναντίον μας κι εμείς θα πρέπει να έχουμε χτίσει το τείχος ανοσίας. Το σύστημα υγείας είναι σίγουρο ότι δεν θα αντέξει. Αυτό που πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι δεν θα απαλλαγούμε από τον ιό και τις μεταλλάξεις του. Το θέμα είναι γίνει και η δεύτερη δόση, για να μιλάμε για πλήρη κάλυψη.

Ξέρετε πόσοι θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί σήμερα που έφευγαν με τα πλοία; Αν υπήρχαν συνεργεία, θα είχε εμβολιαστεί πολύς κόσμος. Θα πρέπει να οργανώσουμε γρήγορο εμβολιασμό για να αντιμετωπίσουμε τις μεταλλάξεις του ιού», κατέληξε η κ. Παγώνη.

Δημόπουλος: Είμαστε μπροστά σε έναν ιό που τρέχει γρήγορα

Για την εικόνα που υπάρχει στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και την ανησυχία των ειδικών για την εμφάνιση 4ου κύματος μετά το καλοκαίρι μίλησε στο LIVE NEWS και ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

«Το μεταλλαγμένο στέλεχος “Δέλτα” έχει επικρατήσει σε ΗΠΑ, Βρετανία και σε λίγο θα γίνει και επικρατών στέλεχος στην Ελλάδα. Το ευχάριστο είναι ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι καλύπτονται από τα υπάρχοντα εμβόλια τουλάχιστον όσον αφορά στη βαριά μόλυνση, δηλαδή να μην χρειαστεί να νοσηλευτούν ακόμα και αν νοσήσουν» σημείωσε ο κ. Δημόπουλος για την πορεία της πανδημίας, τονίζοντας ότι το στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, ωστόσο όποιος νοσεί δεν νοσεί πιο βαριά συγκριτικά με τα προηγούμενα στελέχη του ιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments