Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας: Ποιες είναι οι τρεις περιοχές με αύξηση στα κρούσματα

Σωτήρης Τσιόδρας: Ποιες είναι οι τρεις περιοχές με αύξηση στα κρούσματα
Σωτήρης Τσιόδρας: Στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Μίλησε για τρεις περιοχές με αύξηση κρουσμάτων.
Σωτήρης Τσιόδρας: Στη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου συμμετείχε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Μίλησε για τρεις περιοχές με αύξηση κρουσμάτων.

Την επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσίασε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος συμμετείχε στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους για την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Σωτήρης Τσιόδρας: Οι περιοχές με αύξηση κρουσμάτων

Ο κ. Τσιόδρας έδωσε έμφαση στις τρεις περιοχές που υπάρχει έντονα αυξητική τάση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα: Αττική, Κρήτη και Νότιο Αιγαίο. Μάλιστα, επισήμανε πως η τάση αυτή παρατηρείται στις νεότερες ηλικίες.

Σωτήρης Τσιόδρας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, αναφέρθηκαν στις ιχνηλατήσεις που έχουν γίνει, επισημαίνοντας πως οι χώροι διασκέδασης και οι συναθροίσεις είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε τους πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη ανά περιφέρεια και τόνισε ότι είναι παντού διαθέσιμα και εμβόλια και ραντεβού. Οι υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, επεσήμαναν τη σημασία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του εντοπισμού συγκεκριμένων προβλημάτων ανά περιοχή, ώστε να γίνει στοχευμένη εμβολιαστική προσπάθεια. Σωτήρης Τσιόδρας

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης

«Όπως ξέρετε, η μετάλλαξη Δέλτα έχει ήδη εντοπιστεί στη χώρα μας. Είναι ζήτημα χρόνου, όπως εκτιμά και το ευρωπαϊκό ECDC να γίνει και εδώ, όπως και σε άλλες χώρες, η επικρατούσα μετάλλαξη. Την βλέπουμε ήδη πιο έντονα παραδείγματος χάρη στην Κρήτη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι σήμερα είναι ανεμβολίαστοι, ειδικά οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν και να νοσήσουν σοβαρά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Ήδη από την περασμένη εβδομάδα παρατηρούμε μία σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Είναι της τάξης του 75%. Βρισκόμαστε λίγο παραπάνω από 6.000 ενεργά κρούσματα σήμερα», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments