Διεθνή

Εμβολιασμοί Ευρώπη: Με τουλάχιστον μία δόση το 62,7% του ενήλικου πληθυσμού

Εμβολιασμοί Ευρώπη: Με τουλάχιστον μία δόση το 62,7% του ενήλικου πληθυσμού
Εμβολιασμοί Ευρώπη: Προχωρούν οι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ώρα που ο ΠΟΥ προειδοποιεί για νέο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Παράλληλα, σύμφωνα και με ανακοίνωση του ΕΜΑ, όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι αποτελεσματικά εναντίον της μετάλλαξης Δέλτα.

Εμβολιασμοί Ευρώπη: Πόσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι

To 62,7% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κομισιόν (μέχρι σήμερα, 5 Ιουλίου). Όπως αναφέρει η Αναπληρώτρια Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντάνα Σπινάντ σε ανάρτησή της στο Twitter, έχουν παραδοθεί 481,6 εκατομμύρια δόσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 376,4 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Tο 45% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ είναι πλήρως εμβολιασμένο. Εμβολιασμοί Ευρώπη

Εμβολιασμοί Ευρώπη: Αποτελεσματικά τα 4 εμβόλια για τον ΕΜΑ

Ο ΕΜΑ αναφέρει σε μελέτη του πως τα εμβόλια που κυκλοφορούν προσφέρουν προστασία κόντρα στην παραλλαγή του κορωνοϊού.

Τα τέσσερα εγκεκριμένα στην ΕΕ εμβόλια κατά της COVID-19 δείχνουν ότι προστατεύουν έναντι όλων των μεταλλάξεων του ιού που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της μετάλλαξης Δέλτα. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) για τα εμβόλια, Μάρκο Καβαλέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας ότι «αυτό δείχνουν τα πρώτα δεδομένα από πραγματικά στοιχεία». 

Η επιτάχυνση του εμβολιασμού και η διατήρηση των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι τα βασικά εργαλεία για την καταπολέμηση της COVID-19, τόνισε ο επικεφαλής του ΕΜΑ και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι τα ευάλωτα και ηλικιωμένα άτομα θα ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους, το συντομότερο δυνατό, για να προστατευτούν από τη μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα. Εμβολιασμοί Ευρώπη

Εμβολιασμοί Ευρώπη: Προειδοποίηση για νέο κύμα κορωνοϊού

Μια περίοδος 10 εβδομάδων στη διάρκεια της οποίας μειώνονταν τα κρούσματα της covid-19 στην Ευρώπη έφτασε στο τέλος της και ένα νέο κύμα μολύνσεων είναι αναπόφευκτο, αν οι πολίτες και οι πολιτικοί δεν παραμείνουν πειθαρχημένοι, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε.

«Αυτό συμβαίνει σε ένα πλαίσιο μιας γρήγορα εξελισσόμενης κατάστασης: Ένα νέο στέλεχος ανησυχίας — το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα– και μια περιοχή όπου, παρά τις τεράστιες προσπάθειες των κρατών, εκατομμύρια ανθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι» κατά της covid-19, πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments