Ελλάδα

Μαγιορκίνης: Πόσο αυξήθηκαν τα κρούσματα

Μαγιορκίνης: Πόσο αυξήθηκαν τα κρούσματα
Μαγιορκίνης: Για την αύξηση των κρουσμάτων μίλησε ο καθηγητής.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας Γκίκας Μαγιορκίνης με φόντο τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα. Παράλληλα, ο καθηγητής είχε αναφέρει πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων είναι υψηλή.

Μαγιορκίνης: Πόσο αυξήθηκαν τα κρούσματα

Σε αυτό το πλαίσιο, σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Μαγιορκίνης απαντώντας στο ερώτημα για την κινητικότητα της επιδημίας τονίζει πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε σημαντικότατη αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας».

  • Κυριακή: 619 έναντι 236, αύξηση, 262% περισσότερα
  • Σάββατο: 1001 έναντι 375, αύξηση, 266% περισσότερα
  • Παρασκευή: 771 έναντι 395, αύξηση, 195% περισσότερα
  • Πέμπτη: 761 έναντι 489, αύξηση, 156% περισσότερα
Μαγιορκίνης

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών προτείνει, μάλιστα, τέσσερα μέτρα για την επιβράδυνση του τέταρτου κύματος κορονοϊού το οποίο, όπως αναφέρει, είναι προ των πυλών:

  • Κάνουμε συχνά προληπτικά self-test τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας (2 εβδομάδες από την τελευταία δόση)
  • Αποφεύγουμε δραστηριότητες όπου ενώ υπάρχει συγχρωτισμός δεν μπορούμε να φοράμε την μάσκα μέχρι να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας (2 εβδομάδες από την τελευταία δόση)
  • Κλείνουμε ραντεβού για εμβόλιο – ολοκληρώνουμε τον εμβολιασμό μας κατά προτεραιότητα
  • Βοηθάμε και διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν

Μαγιορκίνης: Αποτελεσματικά τα εμβόλια στις μεταλλάξεις

«Η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι των μεταλλάξεων παραμένει εξαιρετικά υψηλή. Πιο συγκεκριμένα, από τα δεδομένα που δίνουν οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία, σε άτομα με στέλεχος Δέλτα, ηλικία άνω των 50 ετών, προκύπτει 10 φορές χαμηλότερος κίνδυνος θανάτου σε εμβολιασμένους έναντι μη εμβολιασμένων», είπε συγκεκριμένα ο καθηγητής στην ενημέρωση με τον κορωνοϊό.

Μαγιορκίνης

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια έρευνα σε περιστατικά της μετάλλαξης Δέλτα από τη Βρετανία, σε άτομα κάτω των 50 ετών που έχουν εμβολιαστεί δεν έχει αναφερθεί κανένας θάνατος, έναντι 6 θανάτων σε μη εμβολιασμένους σε 53.000 περίπου καταγεγραμμένες διαγνώσεις με το στέλεχος Δέλτα.

«Η επιδημία στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα έδειξε επιδείνωση της τάξης του 27% στις διαγνώσεις και 8% αύξηση στους θανάτους μεσοσταθμικά», σημείωσε ο καθηγητής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments