Αθλητισμός

Κολομβία – Αργεντινή 2-3 πεν. (1-1 κ.δ.): Τελικό με Βραζιλία στο Copa America

Κολομβία – Αργεντινή 2-3 πεν. (1-1 κ.δ.): Τελικό με Βραζιλία στο Copa America
Κολομβία – Αργεντινή 2-3 πεν. (1-1 κ.δ.): El graphico, el clasico και Αργεντινή με Βραζιλία θα ριχθούν στη μητέρα των μαχών για τον μεγάλο τελικό του Copa America.

Μπορεί να ζορίστηκε, αλλά εν τέλει τα κατάφερε η Αργεντινή και ξεπέρασε το εμπόδιο των σκληροτράχηλων Κολομβιανών. Όπως ο πρώτος ημιτελικός του Euro ανάμεσα σε Ιταλία και Ισπανία, έτσι και ο δεύτερος ημιτελικός του Copa America ήρθε ισόπαλος με σκορ 1-1, το οποίο δεν άλλαξε ούτε στην παράταση, με τις ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι.

Η «Αλμπισελέστε» είχε τον Εμιλιάνο Μαρτίνες σε τρομερή βραδιά, καθώς ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα πραγματοποίησε δύο επεμβάσεις, στέλοντας έτσι τον Λιονέλ Μέσι και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του στον μεγάλο τελικό με τη Βραζιλία, κλειδώνοντας έτσι το Superclasico.

Με το… καλημέρα οι Αργεντινοί προηγήθηκαν με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν ο Μέσι σέρβιρε έτοιμο τέρμα στον Λαουτάρο Μαρτίνες κι αυτός από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0. Μετά την προειδοποίηση του Μίνα στο 36′ με το δοκάρι, η ισοφάριση για τους Los Cafeteros ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού (60′), όταν ο Ντίας πλάσαρε από δύσκολο σημείο και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, δεν άλλαξε κάτι κι έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στη… ρώσικη ρουλέτα.

Κουαδράδο και Μέσι ευστόχησαν, ενώ Σάντσες και Ντε Πολ αστόχησαν. Ο Μίνα έχασε και αυτός το πέναλτι, ωστόσο ο Παρέδες ήταν εύστοχος για το 2-1. Ο Μπόρχα ισοφάρισε σε 2-2, πριν ο Λαουτάρο κάνει το 3-2. Ο Καρντόνα αστόχησε στο τελευταίο πέναλτι και η Αργεντινή πήρε τη μεγάλη πρόκριση για τον τελικό. Εμιλιάνο Μαρτίνες νίκησε κατά κράτος τους Σάντσες, Μίνα και Καρντόνα με ουκ ολίγα mind games κι έγινε μόλις ο δεύτερος στην ιστορία του Copa America με τρεις επεμβάσεις στη «ρώσικη ρουλέτα», μετά τον Μεξικανό Αδόλφο Ρίος από το 1997.

Έτσι, η πρόκριση σφραγίστηκε και πλέον, ο Λίο και η παρέα του στοχεύουν να κάνουν αυτό που στους δύο περασμένους τελικούς κόντρα στη Βραζιλία, η Αργεντινή απέτυχε (δύο σερί χαμένοι τελικοί το 2004 και το 2007).

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα (46’ Μοντιέλ), Πετσέλα, Οταμέντι, Ταλιαφίκο, Ντε Πάουλ, Ροντρίγκες, Λο Σέλσο (56’ Παρέδες), Μέσι, Λαουτάρο, Γκονζάλες (67’ Ντι Μαρία)

Κολομβία (Ρεϊνάλδο Ρουέδα): Οσπίνα, Μουνιός, Μίνα, Σάντσες, Τεσίγιο (46’ Φάμπρα), Κουαδράδο, Μπάριος, Κουέγιαρ (46’ Τσάρα), Ντίας, Μπορέ (46’ Καρντόνα), Ζαπάτα (60’ Μπόρχα)

Πέναλτι:

0-1 Κουαδράδο 1-1 Μέσι Χαμένο πέναλτι Σάντσες (απόκρουση Μαρτίνες) Χαμένο πέναλτι Ντε Πάουλ (άουτ) Χαμένο πέναλτι Μίνα (απόκρουση Μαρτίνες) 2-1 Παρέδες 2-2 Μπόρχα 3-2 Λαουτάρο Χαμένο πέναλτι Καρντόνα (απόκρουση Μαρτίνες)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments