Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Τέλη Ιουλίου θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού στη χώρα μας

Σαρηγιάννης: Τέλη Ιουλίου θα κυριαρχήσει η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού στη χώρα μας
Σαρηγιάννης: Για την πανδημία και για την μετάλλαξη δέλτα μίλησε ο καθηγητής σε συνέντευξη του κάνοντας μία πρόβλεψη για την έξαρση του ιού.

Για τη μετάλλαξη Δέλτα μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά της. Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος τόνισε πως η εν λόγω μετάλλαξη θα επικρατήσει.

«Είμαστε καθαρά στην εκθετική φάση της εξέλιξης του τέταρτου κύματος. Αρχίζει να αναπτύσσεται κυρίως από τη χαλάρωση που έχουμε δείξει, γιατί το ποσοστό των κρουσμάτων δεν είναι ακόμη πολύ μεγάλο». Ωστόσο, «από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου θα έχουμε τη μεγάλη ανάπτυξη της Δέλτα, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει στη χώρα. Μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο μπορεί να φτάσουμε μέχρι και 3.500 κρούσματα».

Σχετικά με την μάσκα και τα self test

Ο καθηγητής παρότρυνε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να προλάβουμε τα χειρότερα, ενώ δήλωσε θετικός στην καθολική χρήση μάσκας από όλους. «Ναι στις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους άσχετα από το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή ανεμβολίαστος». Σημαντικό όπλο είναι και τα self-tests τα οποία «μας καθοδήγησαν στην πτώση που ζήσαμε».

Η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία ωστόσο δεν αποτυπώνεται ακόμα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, οφείλεται αφενός στο γεγονός της απόκλισης των 14 ημερών που υπάρχει από τη νόσηση και την ανάγκη νοσηλείας, και αφετέρου στο γεγονός ότι οι νέοι που νοσούν παρουσιάζουν ελαφρύτερα συμπτώματα. Ωστόσο, όταν οι αριθμοί γίνουν πολλοί μεγάλοι, η πίεση στο σύστημα υγείας θα υπάρχει», κατέληξε ο καθηγητής.

«Με φυσιολογικούς ρυθμούς μπορεί να επικρατήσει στην χώρα μέχρι τις 15 Αυγούστου και έπειτα»

«Ο ρυθμός καθόδου των κρουσμάτων έχει αντιστραφεί. Η μετάλλαξη ‘’Δέλτα’’ παίζει μεγάλο ρόλο. Και η νιγηριανή μετάλλαξη έπαιξε ρόλο στην αντιστροφή πορείας, γιατί ΄΄Δέλτα΄΄ δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα πολύ. Η ’’Δέλτα’’ έχει την δυναμική να αναπτυχθεί πολύ γρήγορα. Με φυσιολογικούς ρυθμούς μπορεί να επικρατήσει στην χώρα μέχρι τις 15 Αυγούστου και έπειτα. Είναι απαραίτητο να πάρουμε μέτρα. Μέτρα σημαίνει να εμβολιαστούμε γρήγορα και χωρίς αμφιβολίες» τόνισε ο καθηγητής.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κ. Σαρηγιάννη, τα ημερήσια κρούσματα τον Αύγουστο θα είναι 1000, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου 1500. «Αν το 83% των ενηλίκων έχει εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου, τότε μπορούμε μετά τα 1500 κρούσματα να είμαστε σε θετική πορεία. Εάν αυτό δεν το πετύχουμε, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα και θα πρέπει να πάμε στην λογική των μέτρων» πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments