Αθλητισμός

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Θα γίνουν χωρίς θεατές

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Θα γίνουν χωρίς θεατές
Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Για πρώτη φορά στην ιστορία τους χωρίς θεατές.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2021 θα διεξαχθούν χωρίς θεατές έπειτα από σχετική απόφαση για το Τόκιο εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων Covid-19 στην Ιαπωνία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των αγώνων.

«Υπάρχει ακόμα η επιλογή για Αγώνες χωρίς φιλάθλους» είχε δηλώσει μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Σέικο Χασιμότο.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Αναπόφευκτη απόφαση λόγω της κατάστασης της πανδημίας

Η απόφαση, η οποία ήταν κάτι αναπόφευκτο δεδομένης της κατάστασης με την πανδημία στη χώρα της Απω Ανατολής, πάρθηκε επείτα από σύσκεψη ανάμεσα στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο, τις Αρχές της πόλης και της κυβέρνησης.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021

Ολυμπιακοί Αγώνες

«Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση που έπρεπε να ληφθεί για το καλό των θεατών» ήταν τα λόγια του εκπροσώπου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, τη στιγμή που ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο, σχολίασε σχετικά. «Είχαμε αναλάβει την ευθύνη από την πρώτη ημέρα που αναβλήθηκαν αγώνες το 2020. Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μέτρα για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για τους Ιάπωνες πολίτες και όλους τους αθλητές».

Τι δήλωνε η Σέικο Χασιμότο την προηγούμενη εβδομάδα

H διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο «δίχως φιλάθλους» παραμένει μια επιλογή για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη δήλωνε η Σέικο Χασιμότο.

Η παραδοχή αυτή από την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων ήρθε μόλις τέσσερις ημέρες από την ανακοίνωση ότι έως 10.000 τοπικοί φίλαθλοι θα επιτρέπονται σε χώρους – χωρίς όμως να υπερβαίνουν το 50% της χωρητικότητας της αθλητικής εγκατάστασης, ανεξάρτητα από αν ο αγώνας γίνεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Ολυμπιακοί Αγώνες 2021

«Εξετάζουμε την κατάσταση», δήλωσε η Χασιμότο σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας: «Η κατάσταση αλλάζει από καιρό σε καιρό, γι ‘αυτό πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι και γρήγοροι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε αλλαγή. Οι Αγώνες χωρίς φιλάθλους είναι μια από τις επιλογές μας».

Οι διοργανωτές φάνηκαν να υποχωρούν ελαφρώς στο θέμα των θεατών, μετά από έκθεση των λοιμωξιολόγων, η οποία ανέφερε ότι «υπάρχει ένδειξη αναζωπύρωσης» μολύνσεων στο Τόκιο, καθώς οι λοιμώξεις αυξήθηκαν κατά 11% την περασμένη εβδομάδα – βάσει του μέσου όρου των επτά ημερών – με τις περισσότερες να σχετίζονται με την μετάλλαξη Δέλτα. Η απόφαση για την παρουσία ή όχι Ιαπώνων φιλάθλων αναμένεται να ξεκαθαρίσει στις 11 Ιουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments