Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι άνω των 50

Εξαδάκτυλος: Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι άνω των 50
Εξαδάκτυλος: Σχετικά με την ταχύτητα μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

«Καμπανάκι» χτύπησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας σε συνέντευξη του σχετικά με την μετάλλαξη Δέλτα. Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ζητά από τους ηλικιωμένους που δεν έχουν προσέλθει ακόμα στα εμβολιαστικά κέντρα να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να εμβολιαστούν, προκειμένου να δείξουν αλληλεγγύη στις νεότερες ηλικίες.

«Η ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται η μετάλλαξη Δέλτα είναι δεδομένο ότι θα κυριαρχήσει και θα μας δίνει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», σημειώνει στο MEGA και το Live News ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι, οι μάσκες, τα lockdown

«Για να μη μεταφράζεται ο μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε μεγάλο αριθμό νοσηλειών και σε βαριές νοσηλείες, θα πρέπει να ανευρεθεί η αιτία της… αιμορραγίας. Αιτία είναι η ανεμβολίαστη ομάδα άνω των 50 ετών».

Ο κ. Εξαδάκτυλος απηύθυνε έκκληση στους άνω των 50 να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ώστε να βάλουν «φρένο» στην εξάπλωση του ιού. «Το συμπέρασμα είναι ότι για να λυθεί το πρόβλημα πρέπει να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί», υπογράμμισε ο κ. Εξαδάκτυλος, ενώ έβαλε τέλος στα σενάρια για τοπικά lockdown.

«Τα lockdown πρέπει να είναι σκληρά και διαρκείας για να έχουν αποτέλεσμα και αυτήν την πολυτέλεια δεν την έχουμε». Σχετικά με τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, σημείωσε ότι είναι σκόπιμο να τις φοράμε σε συνθήκες συνωστισμού.

«Τέλη Αυγούστου θα φτάσουμε στο 70%»

Ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε και για την πορεία των εμβολιασμών. Υποστήριξε ότι ο ρυθμός δεν πρέπει να μειωθεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Αν όλα πάνε καλά, προς το τέλος του Αυγούστου αναμένεται να έχουμε φτάσει σε ένα ποσοστό της τάξης του 70%.

«Έχουμε ένα 37,3% πλήρως εμβολιασμένων και ένα 11% με την πρώτη δόση, γι’ αυτό έχουμε αυτά τα μέτρα που έχουμε. Οι εμβολιασμοί τρέχουν με 1% την ημέρα και μπορεί να τρέξουν και με 1,5%. Έχουμε εμβολιασμούς και με το μονοδοσικό. Να μην έχουμε μείωση του ρυθμού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και να μη μειωθούν οι ρυθμοί επειδή όσοι επιθυμήσουν θα εξαντληθούν και θα έχουμε ανθρώπους αναβλητικούς με τον εμβολιασμό. Μπορούμε να φτάσουμε στο 70% τέλη Αυγούστου. Αν συνεχίσουμε με 1% τη μέρα, μετά από 60 ημέρες θα προστεθεί ένα ακόμα 30%», εξήγησε.

«Από σοβαρή νόσηση και θάνατο οι εμβολιασμένοι δεν διατρέχουν κίνδυνο», υπογράμμισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments