Αθλητισμός

Λε Τάλεκ: Ήρθα στην ΑΕΚ για να γίνω ξανά πρωταθλητής

Λε Τάλεκ: Ήρθα στην ΑΕΚ για να γίνω ξανά πρωταθλητής
Λε Τάλεκ: O νέος παίκτης της ΑΕΚ ήρθε στον δικέφαλο για τίτλους, ενώ τόνισε πως θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα μαζί με την νέα του ομάδα.

Ο Λε Τάλεκ ανήκει πλέον στο δυναμικό της ΑΕΚ και δηλώνει έτοιμος για τίτλους. Να θυμίσουμε ότι η ΑΕΚ έχει μπει σε μεταγραφική τροχιά και έχει μπει δυνατά στον κόλπο για την απόκτηση του Αραούχο, με τους δύο παίκτες να βρίσκονται κοντά στους κιτρινόμαυρους, μετά την μεταγραφή Τζαβέλλα.

Πιο συγκεκριμένα, ο παίκτης ανήκει από την Παρασκευή στο δυναμικό  των κιτρινόμαυρων. O Γάλλος χαφ που βρίσκεται στη χώρα μας, αφού πρώτα πήγε στα γραφεία για τις υπογραφές μετά βρέθηκε και στο ΟΑΚΑ, όπου και πήρε μία… γεύση από το νέο του «σπίτι». Λίγο αργότερα οι «κιτρινόμαυροι» επισημοποίησαν την απόκτηση του 31χρονου μέσου, για 2+1 χρόνια.

Η δήλωση του μετά την ένταξη του στο ρόστερ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσαν όλα αυτά και ανήκω στην οικογένεια της ΑΕΚ! Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσω δουλειά και να βρεθώ και πάλι με τον προπονητή της ομάδας τον οποίο γνωρίζω και εκτιμώ πολύ. Οι στόχοι μου; Είναι πολύ απλό!

Ήρθα στην ΑΕΚ για να γίνω και πάλι πρωταθλητής! Έχω εντυπωσιαστεί από το νέο γήπεδο, το έχω δει σε φωτό και video και ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνω είναι να το επισκεφτώ», δήλωσε ο Γάλλος μέσος λίγη ώρα μετά την έναρξη της συνεργασίας του με τους «κιτρινόμαυρους».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την απόκτηση του

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Νταμιάν Λε Ταλέκ. Ο Γάλλος αμυντικός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας χρονικής διάρκειας 2+1 ετών.

Ο Νταμιάν Βενσάν Ντενί Λε Ταλέκ γεννήθηκε στις 19 Απριλίου 1990 στην πόλη Πουασί της Γαλλίας. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις Ακαδημίες της Χάβρης, στις οποίες εντάχθηκε σε ηλικία πέντε ετών και παρέμεινε για μια δεκαετία. Σε ηλικία 15 ετών αποφάσισε να γίνει μέλος της Ακαδημίας της Ρεν, με την οποία αναδείχθηκε πρωταθλητής Γαλλίας στο «μικρό» πρωτάθλημα νέων, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα η Μπορούσια Ντόρτμουντ προχώρησε στην απόκτησή του.

Στα τρία χρόνια που παρέμεινε στο Ντόρτμουντ φόρεσε 8 φορές τη φανέλα της πρώτης ομάδας κάνοντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ, τον οποίο αποκαλεί ποδοσφαιρικό του «πατέρα», ενώ αγωνίστηκε και σε 43 αγώνες της Μπορούσια Ντόρτμουντ Β (14 γκολ και 4 ασίστ). Τον Ιανουάριο του 2012 επέστρεψε στη Γαλλία για να υπογράψει στη Ναντ, με την οποία έπαιξε σε 8 παιχνίδια έως το τέλος της σεζόν. Την επόμενη διετία αγωνίστηκε στην Χοβέρλα Ουζχορόντ της Ουκρανίας (44 συμμετοχές, 7 γκολ, 7 ασίστ) και το καλοκαίρι του 2014 μετακόμισε στη Ρωσία, υπογράφοντας στην Μορντόβια Σαράνσκ, με την οποία αγωνίστηκε σε 46 ματς.

Το συμβόλαιο των 2.5 ετών

Στις 29 Ιανουαρίου 2016, ο Λε Ταλέκ υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με τον Ερυθρό Αστέρα. Με την ομάδα του Βελιγραδίου πραγματοποίησε συνολικά 104 συμμετοχές (7 γκολ, 7 ασίστ), κατακτώντας δύο πρωταθλήματα Σερβίας. Το καλοκαίρι του 2018 επέστρεψε εκ νέου στη Γαλλία, αυτή τη φορά για χάρη της Μονπελιέ, με την οποία αγωνίστηκε σε 97 παιχνίδια (5 γκολ, 2 ασίστ) την επόμενη τριετία. Παράλληλα, ο 31 ετών άσος έχει υπάρξει διεθνής με όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Γαλλίας.

Νταμιάν, καλωσόρισες στην οικογένεια της ΑΕΚ!

Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε ένα ακόμα σημαντικό ποδοσφαιρικό σου ταξίδι.

Bienvenue Damien! Allons-y ensemble!”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments