Αθλητισμός

Πέθανε ο Πολ Μάρινερ

Πέθανε ο Πολ Μάρινερ
Πολ Μάρινερ: Θρήνος στον ποδοσφαιρικό κόσμο και ιδιαίτερα στο αγγλικό ποδόσφαιρο από τον χαμό του Βρετανού προπονητή.

Θρήνος στο βρετανικό ποδόσφαιρο μετά τον χαμό του Πολ Μαρίνερ, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 68 ετών ο Πολ Μάρινερ. Ο Βρετανός σέντερ φορ ήταν μεγάλη δόξα της Ίπσουιτς, με την οποία είχε κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας το 1978 και τρία χρόνια αργότερα (το 1981) είχε σηκώσει το Κύπελλο UEFA.

Ήταν, επίσης, 35 φορές διεθνής με 13 γκολ και είχε αγωνιστεί με τα «τρία λιοντάρια» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας το 1980 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 1982. Ως προπονητής είχε αναλάβει την Πλίμουθ και είχε περάσει τον Ατλαντικό για να καθίσει στον πάγκο της Τορόντο.

Η ανάρτηση της Εθνικής

Λίγα λόγια για τον Πολ Μάρινερ

Ο Πολ Μάρινερ ήταν Άγγλος ποδοσφαιριστής και προπονητής. Έγινε επαγγελματίας παίκτης το 1973 με τον Plymouth Argyle , όπου σημείωσε 61 γκολ σε 155 εμφανίσεις και θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες του συλλόγου. Μπήκε στο Ipswich Town το 1976, όπου πέτυχε εγχώρια και ευρωπαϊκή επιτυχία υπό την καθοδήγηση του Bobby Robson.

Κλήθηκε να παίξει για την εθνική ομάδα της Αγγλίας κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο Portman Road , και συνέχισε να εκπροσωπεί τη χώρα του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1982. Πέρασε δύο χρόνια με την Άρσεναλ και μετά Πόρτσμουθ πριν τελειώσει την καριέρα του στο εξωτερικό. Έπαιξε για κλαμπ στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τη Μάλτα .

Ανέλαβε την προπόνηση κατά τη διάρκεια του χρόνου του με το Albany Capitals και επικεντρώθηκε πλήρως σε αυτό όταν αποσύρθηκε από το παιχνίδι. Αφού αφιέρωσε χρόνο στην Ιαπωνία , επέστρεψε στην Αμερική για προπονητή, πρώτα στην Αριζόνα και μετά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Προσχώρησε στο Major League Soccer club New England Revolution το 2004 ως μέλος του προπονητικού προσωπικού του Steve Nicol . Μετά από πέντε χρόνια στη Μασαχουσέτη , ο Mariner επέστρεψε στο Plymouth Argyle το 2009 ως επικεφαλής προπονητής. Τον διαδέχθηκε ο Paul Sturrock ως διευθυντής του συλλόγου δύο μήνες αργότερα πριν επιστρέψει στον ρόλο του ως προπονητής κατά την άφιξη του Peter Reid. Τον Ιανουάριο του 2011, επέστρεψε στο Major League Soccer ως διευθυντής ανάπτυξης παικτών στο Toronto FC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments