Ελλάδα

Φωτιές σε Εύβοια και Βαρνάβα: Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες

Φωτιές σε Εύβοια και Βαρνάβα: Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες
Φωτιές σε Εύβοια και Βαρνάβα: Σκληρή μάχη δίνουν οι πυροσβέστες. Οι αρχές κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 51 πυρκαγιές, ανέφερε ο κος Χαρδαλιάς.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στις φωτιές σε Εύβοια και Βαρνάβα. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν τις προσπάθειές τους ώστε να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές σε Εύβοια και Βαρνάβα. Υπενθυμίζουμε πως η πυροσβεστική βρέθηκε αντιμέτωπη με 51, συνολικά, φωτιές βρέθηκαν, το Σάββατο, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Φωτιές σε Εύβοια και Βαρνάβα: Ανησυχία για την φωτιά στα Νέα Στείρα

Το μέτωπο που εξακολουθεί να εμπνέει ανησυχία, καθώς θα δοθεί μεγάλη μάχη και τις βραδινές ώρες, εντοπίζεται στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα, η φωτιά που ξέσπασε κατά τις 14:00, στα Νέα Στείρα, πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν δύο οικισμοί, Νημποριό και Καγκαδαίοι, ενώ εστάλη και μήνυμα 112 από την Πολιτική Προστασία για απομάκρυνση των κατοίκων.

Φωτιές σε Εύβοια και Βαρνάβα

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά στα Νέα Στείρα κατευθύνθηκε νοτιότερα, με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση.

Μέχρι αργά το απόγευμα πραγματοποιούνταν από εννέα εναέρια μέσα ρίψεις, με τον δήμαρχο Καρύστου, Λευτέρη Ραβιόλο, να εκπέμπει μήνυμα αγωνίας, κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο και για ισχυρούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Φωτιά στα Στείρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πετούσε, νωρίτερα, με ελικόπτερο πάνω από το πύρινο μέτωπο, για να διαπιστώσει την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στα Νέα Στείρα, στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους, που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική.

Φωτιές σε Εύβοια και Βαρνάβα: Η εξέλιξη της φωτιάς

Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες. Φωτιά στα Στείρα

Δείτε βίντεο από το drone της ομάδας Ίκαρος

Επιχειρούσαν στο σημείο ισχυρές επίγειες δυνάμεις με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα καθώς και 6 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη μαζί με το BERIEV-200. Την πυρκαγιά συντόνιζε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης με τον οποίο βρέθηκαν από το πρωί στο πεδίο και εκείνος παραμένει στο σημείο. Φωτιά στα Στείρα

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα,  διακόπηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.

Σχετικά με την πυρκαγιά στην Ελευσίνα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10 και μισή το πρωί διάσπαρτες εστίες σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίαζαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωρίων αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκτασή τους.

Σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ , στη Λεωφόρο Δερβενοχωρίων, στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής αλλά και σε άλλους κάθετους δρόμους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments