Αθλητισμός

LIVE Ιταλία Αγγλία: Ο τελικός του EURO

LIVE Ιταλία Αγγλία: Ο τελικός του EURO
LIVE Ιταλία Αγγλία: Αγγλία και Ιταλία συγκρούονται στον τελικό του Euro 2020. Αναλυτικά οι ενδεκάδες και τα στοιχεία του μεγάλου αγώνα.

Η ώρα του μεγάλου τελικού κατέφθασε! Αγγλία και Ιταλία συγκρούονται στον τελικό του Γουέμπλεϊ με στόχο το βαρύτιμο έπαθλο του Euro 2020! «It’s coming home», θα λένε οι Άγγλοι, «It’s coming Rome» θα απαντούν οι Ιταλοί. Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, καθώς λίγο πριν την έναρξη του τελικού, Άγγλοι οπαδοί αποπειράθηκαν να εισβάλουν στο γήπεδο. LIVE Ιταλία Αγγλία

LIVE Ιταλία Αγγλία: Τα στοιχεία του αγώνα

Λίγη ώρα πριν από την σέντρα, οι προπονητές των δύο φιναλίστ του τελικού του Euro 2020, o Ρομπέρτο Μαντσίνι της Εθνικής Ιταλίας και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ της Εθνικής Αγγλίας, ανακοίνωσαν τους 11 παίκτες με τους οποίους θα αρχίσουν οι ομάδες τους στο μεγάλο παιχνίδι.

Live Ιταλία Αγγλία: Οι ενδεκάδες:

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Ντι Λορέντσο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Έμερσον, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι, Κιέζα, Ιμόμπιλε, Ινσίνιε

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Σο, Φίλιπς, Ράις, Τρίπιερ, Μάουντ, Κέιν, Στέρλινγκ

Τι είχε γίνει σε παλιότερους αγώνες

Αξίζει να σημειωθεί πως από ευρωπαϊκής πλευράς μόνο η Γερμανία έχει αγωνιστεί σε περισσότερους τελικούς (14). Η Ιταλία αγνοεί τον τίτλο σε Euro από το 1968, δεδομένου ότι το 2000 η Γαλλία (στην παράταση) και το 2012 η αχτύπητη Ισπανία, αποδείχθηκαν αξεπέραστα εμπόδια στον τελικό.

Η εθνική Αγγλίας, από την πλευρά της, όσο κι αν φαίνεται απίθανο, συμμετέχει για πρώτη φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επίσης, προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, έπειτα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966 και την εμβληματική νίκη επί της Δυτικής Γερμανίας στο «Γουέμπλεϊ». LIVE Ιταλία Αγγλία

Πότε και που θα μεταδοθεί ο μεγάλος τελικός

Πενήντα πέντε χρόνια αργότερα, στο ίδιο γήπεδο, η Αγγλία φιλοδοξεί να κλείσει στόματα. Η χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο είδε άλλα 12 έθνη πριν από εκείνη να συμμετέχουν σε τελικό Euro.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί με τη νέα «Unif oria», που μοιάζει με τις μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν μέχρι τώρα στο τουρνουά, αλλά διακρίνεται κυρίως από το ασημί χρώμα της, που παραπέμπει στο τρόπαιο.

Στις 22:00, ο Ηλίας Βλάχος και ο Αντώνης Καρπετόπουλος θα μεταδώσουν τον μεγάλο τελικό και την απονομή του τροπαίου. Στο πλατό του «EUROSHOW», οι τέσσερις δημοσιογράφοι και εκλεκτοί καλεσμένοι θα σχολιάσουν κάθε λεπτομέρεια του αγώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments