Ελλάδα

Κάτω Σούνιο: Οι κρυφές μοναχικές παραλίες μόνο για 2 πετσέτες

Κάτω Σούνιο: Οι κρυφές μοναχικές παραλίες μόνο για 2 πετσέτες
Κάτω Σούνιο: H περιοχή της Λαυρεωτικής αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για πολλούς Αθηναίους και φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά.

Κρυστάλλινα νερά και ατελείωτη αμμουδιά είναι η εικόνα που συναντά κανείς στην παραλία στο Κάτω Σούνιο.  Σε απόσταση μόλις μίας ώρας από το κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο Κάτω Σούνιο υπάρχει μια αλληλουχία από μικρές και ασφαλείς παραλίες που χωράνε μόνο δύο πετσέτες.

Σε μια περίοδο που ο συνωστισμός προκαλεί και πάλι ανησυχία σε πολίτες και ειδικούς λόγο της έξαρσης της μετάλλαξης Δ σε ολόκληρη τη χώρα η ομάδα Up Stories παρουσιάζει την δική της ασφαλή πρόταση για την εξόρμηση σας στις παραλίες.

Ο ιδανικός προορισμός

Η περιοχή της Λαυρεωτικής αποτελεί ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για όλους τους Αθηναίους και όχι μονο καθώς φημίζεται τόσο για το πανέμορφο φυσικό της τοπίο όσο και και τις πεντακάθαρες θάλασσες της.

Στις περισσότερες από αυτές τις μικρές παραλίες που σας παρουσιάζουμε η πρόσβαση είναι σχετικά εύκολη μέσα από μικρά μονοπάτια. Ανακαλύψτε τις με την βοήθεια του Google Earth και αναζητήστε τα κρυφά μονοπάτια που οδηγούν σε αυτές.

Δείτε το βίντεο

Παραλία Θάψα Εύβοιας

Η παραλία Θαψά στην Εύβοια είναι από εκείνες τις ελληνικές παραλίες που σου κάνει κλικ από το πρώτο λεπτό λόγω των νερών της. Μάλιστα είναι τόσο κοντά που προσφέρεται, είτε για μονοήμερη εκδρομή, είτε και για να περάσει κανείς το Σαββατοκύριακο.

Η παραλία Θαψά στην Εύβοια είναι από εκείνες τις ελληνικές παραλίες που σου κάνει κλικ από το πρώτο λεπτό λόγω των νερών της. Η γαλάζια θάλασσα δημιουργεί ένα είδος καθρέφτη με το καταπράσινο περιβάλλον που βρίσκεται τριγύρω. Τα δέντρα καθρεφτίζονται στο νερό και η αίσθηση όταν κάνεις βουτιά είναι μοναδική.

Σίγουρα δεν αποκαλείται τυχαία ως μια από τις γαλάζιες λίμνες της Ελλάδας. Οι φωτογραφίες μπορούν να περιγράψουν ένα μέρος της ομορφιάς του τοπίου. Στην πραγματικότητα για να την προσεγγίσεις θα πρέπει να ξεκινήσεις από την Χαλκίδα και να κατευθυνθείς προς Κύμη.

Παραλία Μυλοκοπή: Απαράλληλης ομορφιάς

Η παραλία βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο που συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στην ουσία πρόκειται για μια διπλή παραλία προϊόν γεωλογικών αλλαγών αιώνων. Η μία πλευρά της αποτελείται από σκούρα καθαρή αμμουδιά ενώ στην άλλη επικρατούν εντυπωσιακές ρηγματώδεις πλάκες, σπασμένες από την εμφανή έντονη σεισμικότητα της περιοχής. Τα νερά είναι κρυστάλλινα με διαυγές σμαράγδι χρώμα που αφοπλίζει.

Στην ουσία η παραλία χωρίζεται σε δυο μέρη, τη Μικρή Μυλοκοπή και τη Μεγάλη Μυλοκοπή. Η Μικρή Μυλοκοπή έχει μια πανέμορφη παραλία, αμμώδης με ψιλό χαλικάκι, τυρκουάζ πεντακάθαρα νερά και ένα καταπράσινο πευκοδάσος που προσφέρει την απαιτούμενη σκιά. Προσφέρεται για μικρά σκάφη καθώς ο κολπίσκος είναι απάνεμος αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι δε διαθέτει ράμπα σκαφών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments